Vintern, barnkläderna och åkpåsen från 7 A.M enfant

Idag kom vintern – iallafall temperaturmässigt. Minus 7 och helt plötsligt krav på en helt annan garderob åt barnen. Vi har haft koll på väderprognoserna och var duktiga och gick igenom garderobers och förråds resurser redan i helgen, men givetvis fanns många gap där.

Stella har vuxit ur allt utom skidjacka och behöver framför allt ytterkläder som funkar i skolan. Hon är 7 och går i ettan och overallens tid känns förbi. Tvådelat behärskas och är smidigare med bilresor, när de ska gå till matsalen i annan byggnad osv. Åt henne tänker jag att hon ska ha en rejäl jacka som är väldigt varm (pga tror de slarvar med lager på lager när de har bråttom ut på rast?), tålig (ska funka i skogen också liksom), lite längre (nog lär det slarvas med termobrallor också och vi vill skydda rumpan) och så gärna rätt snygg – för det blir många användningsområden och de där lågstadiekidsen börjar bli rätt medvetna plus att den ska hänga med i några år. Så snabbt växer de inte längre. Jag tänker dunjacka eller en tålig parkas. Det slutade med att jag hittade en riktigt snygg Reima-jacka idag, men oj vad dyrt det är… (1200 och då var den på kampanj och nedsatt 200:-). Fast med tanke på att det känns som att den uppfyller allt ovan så kanske det ändå är värt? Eller har du något annat tips?
På fötterna tror jag det får bli Sorel, det har vi kört i flera år och varit väldigt nöjda med.

reima parkas
Max, förskolebarnet, har massor med ärvda kläder, så det är ju jättebra. Det är verkligen perfekt med kläder i bra kvalitet som kan ärvas. Han behöver dock en ny overall för att komplettera en befintlig “extra”-overall, och jag tänker nog att det får bli en från Didriksson eller så. Att vi ska spara en overall i fem år för att sedan funka för lillasyster är osannolikt, annars skulle det få bli en dyrgrip från populära Isbjörn. Vilken är din overall-favorit, har du något tips?

Till minsting-vagnen har jag köpt en B212 revolution-åkpåse från 7 A.M enfant. Vi hade en sådan åt Max, som ju också är född i slutet av året, och den var helt fantastisk. Han låg där i under en av de kallaste vintrarna någonsin utan att frysa – och då hade han alltså bara sina vanliga kläder på sig där nere i åkpåsen… Otroligt praktiskt! Jag gillar att man öppnar den i mitten, att den är så ombonad runt huvudet och att man kan ändra den i flera olika storlekar. Genom det funkar den bra både i liggdel och sittdel, även om den nästan är för varm när de börjar gå och har vanlig overall på sig. Den är också väl dyr men med Max upplevde jag den som värd varenda krona och med ett hyfsat andrahandsvärde får det ändå vara värt.

7 am enfant

 1. Reima och Isbjörn of Sweden är väl överlägsna. Vi har varit snåla ett par år och köpt billiga overaller = inte bra! Vi har klarat oss hyfsat ändå med hjälp av ullunderställ och ullstrumpor, men overallerna har verkligen varit BLÖTA vid hämning från förskola. Inte okej! Nu drar vi ju i januari, så de får liksom ta det som finns att tillgå här i form av förra årets modeller + arvegods. Jag köpte på mig en del riktigt bra grejer på rea för ett par år sedan, en stor kostnad då men SÅ skönt att plocka fram nu.

  Och vilken supersmidig åkpåse! Har aldrig sett eller hört talas om den.

  1. Max fick just ärva en Reima-overall från kusinerna – jag tror nästan båda haft den? – och den känns fortfarande bra, men då den saknade huva (borttappad) och lite så, så kändes den ändå mer som en extra-overall. Men denna jacka alltså – vattenpelare 12000 och andas och allt. Kändes verkligen som grym kvalitet!
   Man vill ju verkligen att de ska hålla sig torra och varma.

   Haha, känner igen det där med vinterresorna… jag har flera gånger suttit i ett varmt land och toksurfat efter vinterkläder (gärna med lite rea) för att kunna beställa för leverans i samband med hemkomst. 🙂
   Att köpa på rea något år innan och ha att ta fram är ju bara SÅ bäst! Svider när man gör det men är så himla mkt värt.

  1. Jag håller ju egentligen med – vi hade en gneis-overall som gick i arv från Stella till Max och den var helt fantastisk åt honom också. Grym kvalitet och så himla smidig!
   Den drar ju dock också iväg lite i pris numera, jag borde köpt en sådan åt Stella att ärva vidare 🙂 – men det är ju värt om de håller sig varma och torra. Det är mycket värt för att tycka om att vara ute! Hmhm. Ja kanske borde slå till på det…

 2. Vi köper alltid overall från KappAhl, Kax. Oerhört nöjda med dem. Slitstarka och varma och har aldrig upplevt att den blir blöt. Vid slaskigare väder använder vi dock fleecefodrade galonisar från Didrikson efter tips från min mamma förskolläraren. Sådana byxor nertill och varm jacka upptill är det som tagit oss igenom senaste årens slaskvintrar.

  1. Den ligger ju i annat prisläge, ska verkligen kolla upp den. Tack!
   Ja här i Stockholm är det ju också verkligen mycket slask-vintrar, så behovet är hetl annat än i t.ex Dalarna. Allra mest rustade behöver de vara för temperaturer runt 0-an och varma men vattentäta skor. Så svårt!

 3. Du vet kanske mitt favomärke och apropå det så har Isbjörn outlet på Gärdet nu på måndag 7-18. Skicka mannen, vetja ? (Är själv på konferens, annars hade jag kunnat hjälpa till. Tänker ändå att du själv a) har en bebis i famnen b) inte pallar vecka 41)
  Kram

  1. Men SUPERbra tips!!!
   Bebis verkar dröja så man vet ju aldrig, jag kanske kan ta mig dit… 😉
   Det vore ju det bästa!
   Äar det lugnare dagtid och brukar det då finnas tillräckligt kvar..? Vet du?
   Tack! Kram

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Cherekringar – runda armpuffar för barn