Vintern, barnkläderna och åkpåsen från 7 A.M enfant

Idag kom vintern – iallafall temperaturmässigt. Minus 7 och helt plötsligt krav på en helt annan garderob åt barnen. Vi har haft koll på väderprognoserna och var duktiga och gick igenom garderobers och förråds resurser redan i helgen, men givetvis fanns många gap där.

Stella har vuxit ur allt utom skidjacka och behöver framför allt ytterkläder som funkar i skolan. Hon är 7 och går i ettan och overallens tid känns förbi. Tvådelat behärskas och är smidigare med bilresor, när de ska gå till matsalen i annan byggnad osv. Åt henne tänker jag att hon ska ha en rejäl jacka som är väldigt varm (pga tror de slarvar med lager på lager när de har bråttom ut på rast?), tålig (ska funka i skogen också liksom), lite längre (nog lär det slarvas med termobrallor också och vi vill skydda rumpan) och så gärna rätt snygg – för det blir många användningsområden och de där lågstadiekidsen börjar bli rätt medvetna plus att den ska hänga med i några år. Så snabbt växer de inte längre. Jag tänker dunjacka eller en tålig parkas. Det slutade med att jag hittade en riktigt snygg Reima-jacka idag, men oj vad dyrt det är… (1200 och då var den på kampanj och nedsatt 200:-). Fast med tanke på att det känns som att den uppfyller allt ovan så kanske det ändå är värt? Eller har du något annat tips?
På fötterna tror jag det får bli Sorel, det har vi kört i flera år och varit väldigt nöjda med.

reima parkas
Max, förskolebarnet, har massor med ärvda kläder, så det är ju jättebra. Det är verkligen perfekt med kläder i bra kvalitet som kan ärvas. Han behöver dock en ny overall för att komplettera en befintlig ”extra”-overall, och jag tänker nog att det får bli en från Didriksson eller så. Att vi ska spara en overall i fem år för att sedan funka för lillasyster är osannolikt, annars skulle det få bli en dyrgrip från populära Isbjörn. Vilken är din overall-favorit, har du något tips?

Till minsting-vagnen har jag köpt en B212 revolution-åkpåse från 7 A.M enfant. Vi hade en sådan åt Max, som ju också är född i slutet av året, och den var helt fantastisk. Han låg där i under en av de kallaste vintrarna någonsin utan att frysa – och då hade han alltså bara sina vanliga kläder på sig där nere i åkpåsen… Otroligt praktiskt! Jag gillar att man öppnar den i mitten, att den är så ombonad runt huvudet och att man kan ändra den i flera olika storlekar. Genom det funkar den bra både i liggdel och sittdel, även om den nästan är för varm när de börjar gå och har vanlig overall på sig. Den är också väl dyr men med Max upplevde jag den som värd varenda krona och med ett hyfsat andrahandsvärde får det ändå vara värt.

7 am enfant