Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Fredag, iskyla och resebloggare

Det har blivit fredag i vårt kalla men ack så vackra Stockholm. Meja är för liten för graderna som befinner sig mellan 12 och närmare 20 minusgrader så det blir lugnt värre och mest bara mys i soffan. Jag påminner mig om att Meja är ett spädbarn och det bara i någon vecka till, och att det inte är fel att bara landa och vara med henne i grodställning på mitt bröst. Igår var just en sådan dag, vilket passade lite extra bra efter en onsdag då vi var betydligt mer aktiva med häng hos Annika i Nynäshamn, mingel på Lofsangruppens PT-studio följt av resebloggarmingel på Rival på Söder. En riktig heldag från morgon till sen kväll! Hon är duktig på att bara hänga på, vår mysiga bebis.

Gårdagens vackra promenad fick hon således inte följa med på, för förutom att det är väldigt kall så misstänker jag att hon har lite extra känsliga luftrör – när hon hostar så gör hon det ofta med ett krupptypiskt skällande, vilket jag ska kolla lite med läkaren om på nästa veckas bebischeck.  Jag har således uppskattat att ha mina föräldrar hemma i ett par dagar och få lite avlastning med både det ena och det andra och så att jag ändå kunnat få lite frisk luft. Men nu väntas pappan hem vilken minut som helst – tjoho! Hej efterlängtade fredag!

resebloggare
Resebloggminglet var enormt trevligt. Det händer mycket för oss resebloggare nu både i form av samarbeten och synlighet i olika typer av kanaler och media. Resebloggare är verkligen en grupp vars tips och reportage tas på riktigt stort allvar. Själv litar jag mer på resebloggar än till exempel tidningsartiklar. De senare kan inspirera till resmål, men vill jag veta hur något ställe verkligen är och vad jag kan förvänta mig så läser jag hellre hos personer som ger en ännu personligare bild av ett ställe. Genom att känna en person lite via en blogg så får jag en känsla för varför de tycker om eller inte tycker om ett ställe och kan bättre bedöma hur det skulle kunna passa mig och min familj.
Hur tänker och inspireras du? När du läser om resor i bloggar (och framför allt min blogg) – vill du läsa riktiga reportage eller uppskattar du “dag-för-dag” inlägg bäst? Berätta gärna – jag vill ju jättegärna känna att du inspireras såväl som får en väldigt sann bild om ett resmål. Det är därför jag försöker blanda redogörelser på plats och berätta om direkta känslor, såväl som att djupdyka i vissa destinationer ibland. Men jag vill förstås höra vad du tycker – kommentera gärna!

 1. Jättekul att träffas! Jag letar gärna i resebloggares kategorier eller liknande när jag ska någonstans – eller frågar dem 😉 Ja, jag litar också mer på dem än på tidningar… Jag gillar reportage, men jag tycker att det är jobbigt om det kommer ofantligt stora reportage om ett helt land. Hellre om en stad eller så, eller om en viss aspekt av en stad. Men det är jag det… Intressant att höra vad andra tycker!

  1. Håller helt med, jag gillar “vardag på resa” allra bäst faktiskt, för där kommer det ofta fram små saker som vittnar om känslor och upplevelser, och som sedan faktiskt kanske utelämnas i reportage och med det inte ger riktigt den där “under ytan”-bilden av ett ställe jag ändå ofta vill ha. Fast sen är ju blandningarna bra, kan jag tycka, för har man väl bestämt sig för ett ställe så vill man ju veta typ allt.

 2. Jag får otroligt mycket inspiration av resebloggar och går ofta tillbaka i arkiv och läser när jag blir intresserad av ett resmål. T ex nu när vi ska åka till Hong Kong så har jag varit inne och kollat på er resa ett par gånger för att få lite tips och idéer. Jag tycker ofta guideböcker och liknande är ganska trista och tycker resebloggar ger så mycket mer, så resebloggar är definitivt något jag kollar av varje dag (jag är gravt reseberoende och är i ett ständigt planerings- och drömstadie). Personligen gillar jag resebloggar med en lite personlig touch, då får jag en bild av vem som reser. Dag för dag fungerar för mig, likaväl som en sammanhängande berättelse. För mycket/enbart fakta om resmålet (typ historia och liknande) tycker jag blir för torrt, men det är jag det. Jag gillar tips, både på smultronställen och det där lilla extra man kanske bör tänka på. Och så foton såklart! Har funderat på att starta en reseblogg själv i typ tre år nu eftersom jag både gillar att skriva och fotografera, men har svårt för att bli färdig till att starta upp den, vet liksom inte hur och var jag ska börja 🙂

  1. Verkligen STORT TACK för att du tog dig tid att kommentera och berätta vad du tycker. Jätteintressant verkligen!
   Haha, “gravt reseberoende”, så himla skönt att höra att det finns fler 😉

   Ang. att starta reseblogg så är det ungefär bara att göra det. Börja och se vart det leder – och om det känns kul. Man förlorar inget på att testa. Mitt enda tips är dock att 1) välj wordpress pga bäst och 2) tänk igenom kategorier och etiketter direkt. Jag som haft blogg väldigt länge har fått göra mycket rensning där och det är fortfarande långt ifrån perfekt – jag hade tänkt annorlunda om jag startat blogg idag. (men så var detta inte en reseblogg från allra första början heller).

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Gillar du bloggen?