En fredag in på tacksamhetskontot

Man måste ha vett att uppskatta när saker är bra, så är det bara. Så därmed drar jag mig inte för att säga att denna fredag varit så freakin’ fantastisk! Detta då trots att Henke imorse drog mot sydligare breddgrader med högre höjdmeter, eller ska jag kanske säga till viss del just därför? Det betyder fullt fokus på barnen för mig, och ibland är det just det där fulla fokuset som gör att saker blir extra bra. Allt annat är oviktigt, och med den inställningen är det lättare att hitta flytet.

Max har lediga fredagar hemma med mig och Meja, och vi har förstås bestämt oss för att göra de dagarna härliga och kvalitativa. Förra hemmafredagen gjorde vi Medelhavsmuseet, och just museum är det barnen faktiskt helst av allt vill göra när de får chans att välja. Problemet är att Stella blir väldigt avundsjuk just på museibesök och samtidigt som vi måste hantera det – allt är inte rättvist hela tiden men i slutändan landar det oftast på det – så vill vi ju egentligen ha henne med, men hon går i skolan.

Idag hittade vi nog bästa sättet ändå. Jag och mina hemmabarn tog en lugn förmiddag hemma och gav oss iväg bara på en kort promenad till Nacka forum vid 11-snåret. Där åt vi lunch, gjorde Max favoritsyssla (”kolla vad jag önskar mig från leksaksaffären”), tog en sväng på mysiga biblioteket och lite så, och sedan åkte vi hem och hämtade bil och var redo för hämtning av Stella i samma sekund som hon slutade vid halv två. 

   
 
Vi åkte direkt till Gärdet och Tekniska museet. Det var länge sedan vi var där (eh… 3,5 år), men det var precis så bra som jag mindes det – och ännu bättre. Vi var kvar i tre timmar och hade otroligt roligt. Det var lite folk och vi körde järnet ihop, bland annat slalom och Kinect-dansbattle. Så kul! Jag måste ju också säga att det är så skönt att ha lite större barn… Det är lyxigt att kunna instruera ”stanna här och fortsätt lek ni medan jag går och byter blöja” och så.
Det var så bra på muséet så vi köpte årskort, vilket återbetalar sig redan nästa gång vi kommer. 400:- för ett år för en valfri vuxen i familjen och två barn över 7 år får faktiskt anses vara perfekt! För det blir definitivt en nästa gång, och säkerligen många under det här närmaste året. Vi ska testa runt många museum och jag kommer redogöra för alla besök här, men jag tror redan vi har hittat den absoluta favoriten.

  
Nu är vi hemma hyfsat möra, så vi styrde om tacosmiddag till McDonalds drive-in och soffmat istället och det är jag inte ett dugg missnöjd med. Det innebär också att hemmet kommer att vara nystädat en bit in i morgondagen till och med – lyxen! Nu lämnar vi varken soffan eller mysbyxorna på hela kvällen, jag och min trio. Älskar’t.