Att ha en väldigt intensiv dag – och att tapetsera med världsmonument

Idag har vi haft en måndag som måste sägas vara lite typisk mig. När jag väl sätter igång blir det ofta allt på en gång. Med andra ord har jag idag lämnat barn och sedan varit på SATS och kört sedvanliga StrongMama-passet. Igår var jag på en grym workshop om träning efter graviditet (som jag ska berätta mer om senare), och det fick mig att ännu bättre förstå magaktivering och jag kunde ta till mig träningen extra mycket kändes det som. Så himla härligt! Jag följde upp med ett roligt möte angående bloggen, och eftersom jag sedan kände att jag hade 1,5 timme på mig så drog jag till IKEA i Kungens kurva och shoppade ”lite”, innan jag behövde skynda hem och byta till vagn och promenadskor för att hämta barn. Heja mig!

img_8540.jpeg

Det är projekt Mejas rum som börjat ta fart. Hon har nu fått upp en tapet, och äntligen har jag lyckats sälja in den tapet jag drömt om så länge – Midbec Showstopper med en massa världsmonument på. Jag har försökt få in den på både Stella och Max rum tidigare, men de har inte velat ha den men äntligen har jag ett barn som inte kan protestera. Perfekt!

Meja har fått den i en vit variant med beige-guldigt tryck, och hela hennes rum kommer att bli ljust och harmoniskt. Jag har länge varit en förespråkare av färgglada barnrum men har nog fått overload av detta under de 7 år vi haft sådana, inte minst i kombination med alla grälla leksaker. Numera vet jag dessutom att barnrum förnyas med ett par års mellanrum och det är inga problem att få in färg genom textil och (fula) leksaker. Jag räknar med iallafall ett år av ett fint litet bebisrum, innan det där andra tar över. De två väggar som tapetserats känns mest ljusa och fina (jag ska ta bättre foton vid tillfälle), så hur det än blir så kommer de smälta in fint. Och ja – jag älskar dem, de nya väggarna. Colosseum, Big ben, Eiffeltornet, Kinesiska muren mm – det är som en härlig Kaspar & Saga-tapet (för dem som känner till den barnkollektionen) men i en i mina ögon mer inspirerande tappning. Näst bäst efter karta, tänker jag, som annars är lite extra kär i världskartan från Mr Perswall som dock känns för dyr.

tapet världsmonument

Det är flera timmar kvar av dagen, och eftersom jag är sådan som gör allt när jag väl kör igång så ska jag fortsätta nu med övrigt pimp som tavlor, säng, kuddar och annat mellan matlagning, barnlek och amningar. Hej vad det går! Jag gissar starkt att min man är lite extra glad att han inte är hemma (han kör glaciäråkning med guide i alperna idag, om någon undrade).