Ett barnrum för liten globetrotter – och taveltipset

Givetvis började jag fixa i Mejas rum igår, och självklart slutade jag inte förrän det var så klart det kunde bli – och det blev visst ett barnrum för en globetrotter. Jag flyttade även in skötbordet i väntan på att sängen ska flyttas in. Det får dröja någon månad till, även om Max hade flyttat till eget rum när han var lika gammal som Meja (!). Sängen kommer att stå där skötbordet är nu. Hög lampa är på grund av att den är kvar sedan Stella hade loftsäng, men en hög lampa har sina fördelar kan nog alla som har barn i ettårs-åldern hålla med om (tända-släcka-tända-släcka-tända-släcka), och tills vidare är det förstås praktiskt med skötbordets höjd och den fina mobilen ovanför.


barnrum globetrotter

Jag tror vi kommer sätta vägghyllor högt ovanför burkarna (som var ovanför Stellas skrivbord men får vara kvar för de lär behövas till något på sikt), och till höger där det nu står några lådor med ärvda leksaker och böcker ska en förvaringsmöbel in.

Den andra väggen med nya tapeten (Midbec Showstopper) är den mellan garderob och dörren in till rummet. Det blev lagom och verkligen superfint. Och ja – det ska vara en dörr på garderoben, den var felhängd men efter att jag skruvat ner den lyckades jag inte få upp den igen åt rätt håll utan hjälp av två händer till.

Sängen är tänkt att vara en myshörna där vi kan gosa, läsa böcker osv, och söva om Meja när det krävs. Eller för den delen kunna fly övriga rum med dess familjemedlemmar. Vi har tre sovrum på övre plan men med fem i familjen så det delas sängar och så (och då menar jag inte bara vår dubbelsäng), så ett extra alternativ kan behövas innan allt satt sig – och med det menar jag inte minst Mejas sömn (som dock är rätt stabil hittills måste jag säga).

midbec showstopperJag köpte några kuddar på IKEA igår, och även överkastet är därifrån.

Tavlorna då – jomen de är bara ljuvligaste ljuvliga. De känns barnsliga men vackra på samma gång, och passar jättefint med både tapeten och de dova färgerna i rummet. Det är tre affisher från IKEA i storleken 40*50 och kostar ynka 129:- och har motiv från New York, Paris och London. Dagens tips! Jag ska sätta upp dem på bättre wellpapp bakom och bara nypa fast dem i stålvajern. Det är ett bra sätt på barnrum för att kunna variera och för att slippa ramar med glas som kan kännas olämpligt i barnrum. Kaninen till höger är från märket Sebra och en present från Annika med familj. Så otroligt fin!

tavlor paris new york
barnrum globetrotter

Om Meja blir en globetrotter återstår att se, men nog blev hennes rum härligt iallafall? Jag är väldigt nöjd, och nu ska jag stoppa ner henne i vagnen och ta en promenad och kolla efter gardin. Jag tänker mig en transparent hissgardin eller rullgardin.
Ursäkta lite kass bildkvalitet förresten – men min kamera är fortfarande på en alptopp. Med det sagt roddar jag fortfarande hela familjen och har aldrig spenderat så mycket tid vid frysdisken med helfabrikat som jag gjorde vid morgonens handling. Håhåjaja.