Om boende i Val Gardena; Pra Tlusel (hotellrecension)

För två år sedan var vi i Italien för skidåkning senast, och då var det Val Gardena som fick ett besök. Rättare sagt så bodde vi i en liten by som hette Santa Cristina och där på hotellet Pra Tlusel. Vi visste inte riktigt vad som väntade oss med detta lilla familjeägda hotell, men vi stormtrivdes verkligen där. Pra Tlusel var litet och familjärt, mysigt och avslappnat. Vi hade halvpension vilket jag verkligen föredrar när vi är i Alperna, för får man bara bra mat på hotellet så är det otroligt skönt att inte behöva ge sig ut och leta lämplig restaurang om kvällarna. Den tiden är man så mör ändå, så det är alldeles lämpligt att äta gott hemma om kvällarna och istället vara i backen hela dagarna och avrunda med after ski någonstans ”på byn”.

  
Pra Tlusel är inte överdådig lyx eller extra allt, men det är prisvärt och trevligt. En riktig pärla, konstaterade vi gång på gång. Rummen var enkla men rena och mysiga, spaavdelningen tillräcklig och härlig, den inglasade verandan med utsikt mot backen en ren njutning att landa i efter avslutad skiddag. 

  
Läget är okej men inte bäst, men det är väl därför priset kommer ner något. Till backen gäller skidbuss i fem minuter till första kabinen, men däremot kan man stå på skidor ända hem. Någon dag tog vi taxi hem från after ski i annan del av systemet – det är riktigt stort med nedfarter åt många håll. 

  

Men framför allt så var maten – de fem rätterna som serverades varje kväll – riktigt bra och vistelsen väldigt prisvärd. Jag kan verkligen rekommendera Pra Tlusel och hoppas att vi kommer tillbaka dit någon gång.

  
De italienska skidorterna slår verkligen högt i min värld framför allt för riktigt välpreparerade pister och grym mat. Läs gärna mer om vår resa till Val Gardena här.

  

Känns det förresten att jag bygger upp lite skidpepp här i bloggen? Det är inte bara för att jag vanligtvis är i Alperna just den här perioden men i år missar, och inte heller bara för att min man är där just nu och ger dagliga rapporter – utan att nästa avsnitt av Att resa-podden kommer att handla om just skidåkning och resor till skidåkning, så min pepp är lite extra stor. Kommer i ett par hörlurar nära dig inom ett par dagar!