Från halvfabrikat och familjerodd till kompishäng och Moët

Jag har i princip varit själv med barnen i 7 dygn. 7! Mina föräldrar var här och underlättade i 1,5 dygn och Henke var hemma på gästspel en morgon mellan sin skidresa och jobbdito, men i övrigt. Det har gått bra men jag ska inte sticka under stol med att det stundtals varit rätt tufft. Läggningarna upplever jag som jobbigast, för framför allt Max har varit i en riktigt jobbig fas (kan vi väl hoppas att det är) i några månader nu. Det är vrål och VILL INTE varje kväll och inte så lite jobbigt när han kommer upp i 1,5 timme innan det blir tyst – samtidigt som jag har en bebis som vill snutta om kvällarna och försöker komma till ro. Att fixa i köket ungefär konstant är inte heller helt härligt men däremot har dubbellämningarna på morgnarna gått över förväntan. Med att på det stora hela rodda ett familjelass med tre barn mellan 0 och 7 år själv – det är inte så bara alltså. Respekt till de som gör det regelbundet!

Bristen på kompisumgänge har också blivit påtaglig, och med tanke på bebis så har jag väl ett uppdämt behov också. Igår bestämde jag således med två av mina allra finaste kompisar att ses hemma hos mig efter allas barnläggningar och så gjorde vi. Jag kollade läget i vinkällaren och ögonen föll på en Moët och valet kändes givet. Det var ändå med en känsla av seger jag igår välkomnade den sista kvällen ensam och dessutom var det läge för blandade blogg- och jobbrelaterade skålar. Vi åt alla innan med våra familjer, men jag köpte hem lite färdiga snittar från Picard. Det är en genialisk butik alltså! Så mycket gott och fräscht och inte särskilt dyrt heller. Dagens tips, våga förenkla vardag och förvandla till fest utan att behöva göra insatsen själv!

Vi pratade jobb, resor, familjer, barn, hälsan, poddar och ja ni vet – livet i stort – i flera timmar innan Henke klev innanför dörren strax före 23. Då höjde jag jublandes armarna i skyn och konstaterade att vi åter är fulltaliga och att helgen är på ingående och att den här veckan lagts till handlingarna utan några större bryt från min sida. Tjo-freakin-ho!

Men framför allt var det en fin kväll med de här stjärnorna, och jag drar mig tillbaka minnesvägen till en lite bättre eftermiddagsfika för ungefär 9 månader sedan.

Idag är Max hemma och vi har börjat dagen lugnt och så fortsätter vi också. Det räcker med kvällen vi har framför oss, då vi ska hänga på Tolv arena och bowla och käka middag. Det blir maxat familjemys!

Ha en härlig fredag och helg!

Följ mig!