En vacker Stockholmsdag och aktivitetsmaxade Tolv arena

Det är verkligen löjligt vackert i Stockholm idag. Minusgraderna och vinterkänslan är åter på besök och solen strålar. Ljuvligt! Jag flydde hemmet för någon timme sedan, efter den där känslan att ha varit väl barnfokuserad i många, många dagar och så även inledningen av helgen. Vi hade en väldigt mysig kväll igår allihopa på Tolv, nöjesmetropolen under Tele 2 arena, men idag var det åter ensamroddande några timmar och mycket målande och pärlplattande och sådant med både barnen och kompisar. Så när Henke kom hem från sitt fotbollsledaruppdrag stoppade jag ner barnet jag fortfarande sitter fysiskt ihop med i vagnen och åkte till Sjöstaden för en skön promenad i omväxlande miljö. Otroligt härligt på många sätt.

 
Tolv för en barnfamilj en fredagskväll då? Jomen en riktig hit! Iallafall om vi bortser från de sällskap som var enormt överförfriskade redan vid 6-snåret. Ärligt? Jag kan köpa att restauranger är för vuxna huvudsakligen om helgkvällar, men hoppas att vi i Sverige kan bli lite mer som andra länder i att låta barn vara välkomna. Ibland känns gapet bara för stort. 

Men O’Learys är absolut barnvänligt med speciell meny och lite extra för barnen och de åt glatt hamburgare och chicken Nuggets medan vi åt helt okej hamburgare och bookmaker toast.

  
Sedan lockade underhållningen, som gör just Tolv ett schysst ställe för en kvalitativ familjekväll ”på stan”. Barnen körde motorcykel och snöskoter, pacman och fotbollsspel men allra roligast var förstås bowlingtimmen. 

   

Nu ska jag lämna min plats på favoriten café Gården där jag pausat i långpromenaden för en fantastiskt god (och lika dyr) rawkaka och latte och knalla vidare hemöver. Bokningen av flyg och hotell som vi gjorde igår kväll efter att vi kommit hem får jag berätta mer om sen!