Att ha gett sig själv en riktigt fin present

Jag har suktat länge, och nu var det äntligen dags. Jag har blivit med en ny dator! Och inte vilken som helst utan en MacBook, vilket innebär att jag för första gången byter från PC till Mac. Vi får se hur stor omställningen blir, men jag är redan iPhone trogen sedan många år och i hemmet finns också både ett gammalt MacMini och AppleTV så helt novis är jag inte. Jag funderade länge och väl men valde den allra minsta varianten; nyaste MacBook, för jag tror att det viktigaste för mig är att lätt kunna ha den med mig och känna att den är smidig. Med sina 0,9 kilo och slimmade design passar den utan problem i handväskan. Min gamla dator är otroligt trött, så jag hoppas att jag kommer att svära frustrerat betydligt mer sällan nu, och inte minst kommer kunna redigera bilder på ett bättre sätt. Med andra ord en riktig boost till bloggandet!

Jag åkte till Apple Store i Täby för att köpa den, för ska det köpas en riktigt fin Apple-produkt känns det liksom värdigast att göra det där. Det gjorde jag rätt i kände jag när jag var där, för hjälpen var extra bra och man gav en massa tips och tricks kring hur jag bäst kan kombinera deras produkter såväl som tjänster.

Förresten så är det ju alla hjärtans dag idag! Vi firar inte det hos oss, då vår bröllopsdag ligger två dagar senare och vår egen dag känns betydligt viktigare än en allmän “kom ihåg att tycka om varandra”-dag. Däremot vet jag sedan förra året att det var ett stort misstag att inte ha köpt fina kort åt barnen som mödosamt komponerat kärleksfulla hälsningar med glitter och allt åt oss föräldrar så nu ska jag skriva några väl valda ord till dem och laga lite extra god mat inför kvällen. Och så gick ännu en vecka till handlingarna.

 
Lördagsmiddagen – vitvinsprovning och enormt god mat med kompisar. Extra fin lördag! 

 1. Åh vad härligt med en ny dator. Min börjar ge upp men kan inte motivera mig riktigt till en ny.

  Skrattade åt ditt kort misstag till barnen förra året, glömde helt bort det då också.. Men i år blev det fin frukost och ett litet gosedjur med hjärtan på. Räckte tydligen ? Men jag fick inga kort av barnen dock…

  1. Min var döende redan för över ett år sedan så det var MER än hög tid. Men jag har ändå jobbat med att motivera mig väldigt länge…

   Ja haha de var så besvikna då! Hua! I år hade de inte gjort lika fina men små kärlekshälsningar räcker ju enormt långt, och sina fina kort blev de sååå lyckliga över. Så mysigt!

 2. Ojojoj, grattis! Jag är iofs inte avundsjuk. När jag bytte från PC till Mac behöll jag min Mac i två veckor, innan jag blev tokig och sålde den på Blocket (med stor förlust). Det blir säkert inte så för dig, men det är jättebra om man har någon att fråga! Jag hade inte det och blev verkligen…. tokig! Alla tusentals bilder som jag hade sorterat och laddat in… sorterade den om, mot min vilja! Gaaaah! Peter har dock kvar sin Mac och gillar den. Men han frågar mig som vanligt om datagrejor varje dag, och varje dag måste jag googla eftersom det är ANNORLUNDA på Mac… Hur som helst, jag vet att många älskar Mac och jag önskar dig verkligen lycka till! Några grejor som jag VET är bra med Mac är lång batteritid (mycket bättre än PC) och inga virus…

  1. Haha, tack! Men oj… jag hoppas att du är undantaget som bekräftar regeln 😉
   Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra med bilderna, nu ligger de i molnet och jag tänker nog att de får stanna kvar där. Men hm… oklart hur jag får ihop det att funka bra. Hoppas att jag kommer underfund med det!
   Tack för lyckönskningar!

 3. Grattis! Jag köpte ny kamera förra veckan och visst blir man glas över ny teknik i hemmet. Och du gjorde helt rätt som valde den lilla guldiga, hade absolut gjort samma själv.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
november Åre
5 tips från mig till dig