Follow your heart – ett experiment om att välja resedestination

Hur väljer du den destination du ska resa till; med hjärtat eller med hjärnan? För mig är det verkligen en blandning, men egentligen är jag en ganska rationell person och det avspeglar sig även i mitt val av resor. Jag kan gå igång på bilder, text och annat som får mitt hjärta att slå snabbare, men i slutänden sitter jag där med känslorna av vad jag vill göra och insikten om vad som är praktiskt genomförbart. Det kanske låter ganska tråkigt, men för mig är det inte vad det innebär; det handlar snarare om att komma inte bara till rätt ställe utan också vid rätt tidpunkt.

Fast vad vet jag om det egentligen? Resonemanget ovan är egentligen bara vad jag tror. Exakt hur mycket jag lyssnar på hjärtat jämfört med hur påverkad jag är av trender, priser och annan information från min omgivning vet jag inte, för hur ska man kunna veta det?

Det är just vad Travellink tänker ta reda på i experimentet Follow your heart. I det kommer man visa olika resmål och upplevelser för tre utvalda kandidater, och registrera hur hjärtats slag och hjärnans aktivitet påverkas av de olika visuella scenarios som spelas upp för dem. Resultatet kommer att bli en film där det inte bara framkommer vilken destination en person verkligen vill åka till, utan också hur kroppen berättat det för denne. Otroligt intressant!

Just nu gör man casting till reklamfilmen, och du (och kanske jag – borde jag?) kan ansöka att vara med under följande länk . Stockholm är platsen, 8-9 mars inspelningsdatumen.

Travellink experiment


Inlägget är skrivet i samarbete med Travellink.