Att göra utfall (och sånt) igen 

Jag trodde aldrig att något så simpelt som att få göra utfall skulle kunna göra mig så lycklig – men det är något med de där utfallen alltså. Rent allmänt är det en övning jag verkligen gillar, det finns knappt något bättre i styrketräningsväg än att verkligen ösa utfall, men framför allt så är det just nu för mig ett tecken på att jag tagit ett steg längre i min postgravida träning. Vad man klarar som gravid och efter förlossning är på sätt och vis något individuellt, men har man inte full koll på sina egna begränsningar (och det är det väldigt få som har) gör man klokt i att följa generella rekommendationer och det gjorde jag som gravid och slutade således med utfall och andra instabila övningar efter drygt halva graviditeten. Nu efteråt har jag både jobbat mycket med magstöd och aktivering och fått kvitto från sådana som kan om att jag har tillräcklig kontroll / stabilitet för att åter kunna göra de där utfallen så, ja – Tjo-freakin-ho! helt enkelt.

Jag använder Lofsans mammaträningsbok som en träningsbibel som hjälper mig hålla koll på var jag är och ska, och hur, men jag följer den inte slaviskt utan mer som en uppslagsbok. Jag kör ju mestadels mammapass i gruppträningsform på SATS, men de pass jag gör själv tar jag direkt ur boken. Jag är på block 3 av 4 och det innebär betydligt roligare övningar än tidigare. Då pratar jag inte bara utfall utan även annat, och själv älskar jag kombinationsövningar och är så glad att göra sådana. Ni vet; knäböj-bicepscurl-axelpress i ett och så. Det ger mig både brännande muskler och puls – och skön adrenalinboost!

Jag hoppade in på block 3 när vi var i Dubai och jag hängde lite i hotellgymmet där även Meja var välkommen, och just nu är peppen hög att köra själv hemma på SATS. Idag tänkte jag nästan lämna Meja på mini-SATS, men just på helgerna är det så mycket barn så jag tror vi tar debuten någon fredag istället då det säkerligen är lugnare. Det känns perfekt om jag kan lämna henne när Max är med. Mer beskyddande storebror får man liksom leta efter… Idag var det dock bara Max som hängde med, och Meja satt på läktaren och kollade Stellas handbollsträning. Fint så.