Helg med löjromspizza

Jag har sagt det förut men jag säger det igen – hur ledig jag än är i veckorna så är det ljuvligt när helgen kommer. Igår fick jag riktig fredagsfeeling tidigt när en helt obokad dag tornade upp sig och när så farföräldrarna tog med sig Max för en heldag i västerort bestämde jag mig för att köra en Active wear-dag* och mysa hemma på bästa sätt. Lugn morgon, långpromenad med bästa sällskapet, latte och kanelbulle på Gateau och sedan ännu lite hemmamys innan handling och kvällsförberedelser tog vid. Så skönt!

En såhär skön dag liksom.

Vi hade familjeklanen här på middag och förrätten behöver några extra ord; löjromspizza. Så löjligt gott verkligen!


Det här behöver du: pizzadeg, västerbottenost, rom (löjrom eller sikrom, köp den fina frysta!), citron, färsk dill, rödlök, crème fraîche

Gör såhär: 
Kavla ut pizzadegen riktigt tunt. Jag köpte färdig (för sån är jag, men gör gärna egen om du är sån!) och kavlade ut den till halv tjocklek cirka. Ha på rikligt med västerbottenost. Sätt in i ugn på 250 grader och låt den grädda tills osten smält och fått fin färg. Tanken är ju att botten ska bli rätt knaprig.
Ta ut den och låt svalna. Ha på klickar med crème fraîche och löjrom, strö över finhackad rödlök (en stund i kallt vatten innan gör den lite mildare, tips!), citronbitar och klippt dill.

Vi bröt delar från den, rätt charmigt ändå – men ett alternativ är ju att direkt skära degen till mindre fyrkanter och göra till snittformat.

Nu är det lördag och vi ska spendera dagen i en handbollshall. Det låter kanske som att jag skriver det på deppigt sätt, men jag kunde inte vara mer nöjd!

Vad gör du i helgen?

Ursprungsrecept hittat hos matplatsen.

Följ mig!

Mer läsning...
poke hemma poke bowl ingredienser recept
Pokebowl hemma – gott och enkelt