Godmorgon lördag!

Helg igen? Ja, helt hänger jag inte med får erkännas. Igår spenderade jag halva dagen på Underbara Barn-mässan i Älvsjö, vilket kändes väldigt ovant. Senast jag var där var när Stella var ett år så med andra ord 7 år sedan… Numera är jag inte så brydd i bebisprylar eller kläder, och att köpa saker för att det är lite extra mysigt när man vet att det är sista gången är betydligt mindre sant än insikten om att varje fas – och med det storlek – passeras snabbt. Jag handlar alltså det som är helt nödvändigt och (nästan) inte något mer, och ärver eller köper begagnat med glädje. Det var dock riktigt mysigt igår ändå – och jag lyssnade på min resebloggkollega Lina som höll en jättebra föreläsning om att resa med barn, träffade Linda och hann surra lite och gick och botaniserade bland alla stånden. Mest glad blev jag över att se Frithiof Åre stå och sälja sina fantastiska mössor, som jag upptäckte i en butik i Åre i somras men aldrig tog mig för att handla (och ångrade i efterhand). Meja har nyss fått en ny mössa från SyKulla – otroligt snygg och unik (och med reflextryck fram – hur smart?) men nu försåg jag henne i varmfodrat och en större storlek till våren. Hela mässan hade lite extra tema på Resa med barn, så det kanske var därför jag trivdes lite extra bra ändå?

Linas föreläsning var inriktad mot att våga resa med barn – vilket är just den tröskel många nyblivna föräldrar behöver ta sig över. Jättebra med många konkreta tips för de som vill resa, och känna att det kan vara enkelt att resa med barn. Hos mig läser du mer om att resa med barn (kanske inte alltid på ett helt enkelt sätt, men väldigt njutningsfullt) under länken resa med barn – förutom det som kommer löpande cirka varje dag vill säga. 

Linda bloggar om aktiv vardag och gjorde Meja jätteglad när hon fick lite omväxling från sin mamma. Så nöjd! Lindas minsting Charlie sov gott i bakgrunden i deras grymma resevagn Babyzen Yoyo +. Skulle gärna ha en sådan i vårt vagn-stall. 

Resten av kvällen igår var lugn – vi käkade hemgjord pizza och kollade Shrek (och sedan fotboll – även om jag snabbt tröttnade på lågt tempo och jobbade vidare på Bali-bokningarna). Idag blir det desto mer ovanligt och festligt när vi ska lämna barnen – ja alla 3! – och åka på 40-årsfest på herrgård med övernattning. Meja har haft en vecka av betydligt risigare sömn än de fem föregående veckorna då hon sovit exemplariskt, så helt avslappnat känns det inte. Vi får hoppas att hon också levererar när det gäller – för nu tänker vi ha roligt, så är det bara!

Apropå begagnade kläder så har Meja en Isbjörn-softshell-overall som jag köpt av Sofia – den är verkligen helt grym. Perfekt för ett barn som kryper, och nu i mellanperiod då den är luftig och blir helt lagom varm med lager-på-lager.