Bohuslän barn sverige

Hemma, jetlag och en sommarlista

Hur det gick med jetlagen? Jo, riktgt bra ändå. Jag gjorde som vanligt och ställde om klockan direkt jag satt mig på flyget, vilket är bra för att snabbt komma in i rätt tänk igen. Sedan är det ”bara” att tvinga sig in i rätt tid. Jag somnade runt 20.30 i måndags så när jag vaknade i vanlig tid på tisdagsmorgonen hade jag 10 timmar bakom mig och var på rätt köl igen. Klart överkomligt, även om jag förstås varit rätt mosig om kvällarna.

Medan vi hade en ljuvlig helg i New York blev det för övrigt sommar hemma i Sverige och Stockholm. Det har varit lyriska ord om helgen, och jag förstår det. När första riktiga sommarhelgen kommer blir man bara så himla, himla glad – och hoppfull inför resten. Imorgon är det juni, och vi har officiell sommarmånad. Så ljuvligt det är!

Jag tänkte fundera lite på det där med sommaren genom att även i år komponera ihop en sommarlista (förra årets lista såg ut såhär). Har du själv en blogg så haka gärna på denna sommarlista du också!

En sommarlista

På vilka platser spenderar du din sommar?

Vi varvar Halmstad med Dalarna, Västkusten (Stenungsund och Fiskebäckskil), Åre (där vi får tillgång till lägenheten) och hemester i Nacka.

sommarlista

Hur länge är du ledig i sommar?

I år är det åter till en normal sommar efter förra årets oändliga föräldraledighet, och det blir drygt fyra veckors semester – med möjligen en bonusvecka ihop med barnen. Jag brukar tycka att 4 veckor är lagom, för det finns andra perioder att vara ledig på än sommaren. Med en 1,5-åring tycker jag dock att det känns rätt att förlänga lite med föräldraledighet – det är skillnad mot de stora som kan förlänga sommarlovet genom sina far- och morföräldrar samt idrottsveckor av olika slag.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Det var för länge sedan vi hyrde hus i syd-Europa nu, och en del av mig längtar så tillbaka till den situationen. Samtidigt är Sverige i sommar ett väldigt medvetet val. Det har varit många resor under vintern och våren, så jag är peppad på att njuta av svensk sommar.

Hur ser din midsommar ut?

Vi spenderar den med kompisar på Vindö i Stockholms skärgård. Några förhoppningar kring väder och blomsterkransar finns inte, för vi har varit där många år i rad nu och varit med om allt från några plusgrader och regn till högsommarhetta. Jag föredrar det sista men vi har det alltid bra utifrån förutsättningarna. Eller oavsett förutsättningarna, kanske jag ska säga.

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

Frukost med dagg mellan tårna. Kaffe i en charmig gammal kaffekopp. Ett dopp i en spegelblank och ljummen insjö. En fotbollsmatch med mina barn. Mellis med enorma mängder jordgubbar. En långpromenad med en skön podcast i lurarna. Utfall mot en bänk i skuggan. En öl i tidig solnedgång. Mat på grill och en fräsch sallad till. Kyld rosé. En evigt ljus kväll och kompissamtal i natten.

sommarlista
Innan morgondimman lättat.

Hur bemöter du en regnig dag?

Jag skulle önska att jag kunde svara att jag kröp ner i sängen under ett täcke och njöt av en lugnare dag med en bok och utan måsten. Med en 1,5-åring i sällskap är det dock inget annat än en utopi, så jag misstänker att jag i år får ha regnkläder med och sitta i en lekpark oavsett om det är regn eller inte.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Den största skillnaden blir att vi då hade en liten bebis. Hon gjorde inte mycket väsen av sig, men samtidigt var det förstås konstant pyssel och amning och allt sådant. Nu har vi en aktiv 1,5-åring. Jag har alltid sagt att den åldern är den jobbigaste, och jag bör väl vara inställd på det så att förväntningarna blir lagom – men samtidigt så är hon hittills rätt enkel att ha att göra med, så jag tycker mest det ska bli ljuvligt att hänga med henne och allihop.

Vilka spenderar du semestern med?

Alla dagar med familjen, utan uppehåll. Utöver det mina föräldrar, min bror med familj, Henkes föräldrar och syster med familj, massor av kompisar – undrar hur många familjer vi blir under Borlängeveckan i Stora Höga i år, kanske 7? – och ja. Det blir nog fullt upp.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Ja, flera. I oktober siktar jag mot en träningsresa ihop med Fantasiresor-Sofia och Resfredag-Annika. Det står Portugal på schemat, och jag ska berätta mer om det vid tillfälle – men så länge kan ni läsa om det hos Sofia. Peppen!
På höstlovet åker vi till Miami med min familj och firar pappa som fyller jämt – och så ger vi oss ut på Karibienkryssning med underbara Harmony of the seas igen.