Geniala hotellidéer – smarta små lösningar på hotell

Den senaste tiden har jag på några hotell sett några riktigt smarta grejer. Små, men geniala hotellidéer i all sin enkelhet.

#1 Handdukar av olika färg

Clarion Hotel Amaranten var det inte enbart klassiskt vita handdukar i badrummet, utan det var olika färg på gästernas olika handduskskit. Så smart! Jag vill gärna hänga upp handduken och använda igen på hotell, men att hålla reda på vems som är vems är ofta problem. Här är lösningen. Smart, Clarion Amaranten!

#2 Hotell- och stadsinfo i egen tidning

Jag spenderade veckans första dagar i härliga Köpenhamn, och bodde på mitt absoluta favorithotell i staden – Hotel Guldsmeden Axel. (Jag har bott på ett gäng olika då mitt tidigare jobb innebar regelbundna resor till Köpenhamn)
Där fick man sitt rumsnummer skrivet på en tidning, som också innehöll all information om hotellet från wifikod och sociala medier-konton till frukosttider och telefonnummer. Dessutom hade man samlat sina bästa tips i olika kategorier till alla ställen där de har hotell. Lika snyggt som smart och inspirerande!

#3 Tandkrämstabletter och kranvatten

Hotel Guldsmeden Axel är ett hållbart hotell på alla sätt, och där deras ekologiska profil stack ut för 7-8 år sedan men inte skulle göra det längre så har man tagit det steget längre och allt från (helt ljuvlig) frukost till produkter andas Ekologiskt 2.0. Tandkrämstabletter (i liten pappåse) har jag aldrig sett tidigare, men man tuggar på en liten tablett tills den löses upp lätt och sedan borstar man med vatten så allt som känns som en vanlig borstning med vanlig tandkräm. Just tandkräm saknas cirka alltid på hotellrum, och tabletterna var smarta och skulle vara perfekta i resepackningen både för storlek och vätskesparande (genom säkerhetskontrollen dvs).

Att inte erbjuda vatten i flaska utan en tom, snygg flaska man gärna vill ha kvar och uppmuntra till att fylla på med ”bästa sortens kranvatten” landar inom hållbart och ekologiskt 2.0 det också.

Har du stött på något nytänkande i hotellvärlden nyligen, eller kanske har någon idé själv? Kommentera gärna!