Helgens begivenheter och söndagsreflektionerna

Vi har som bekant varit i Småland i helgen, med anledning av stort släktkalas. I själva verket utspelade sig det sistnämnda ungefär så långt västerut det går att komma i Västergötland, och jag åkte definitivt på vägar jag aldrig tidigare varit i närheten av och såg nya samhällen, städer, skogar och sjöar.

Barnen hade enormt kul och klickade något otroligt med långväga tremänningar, eller sysslingar som ungefär resten av Sverige (utöver Dalarna vill säga) säger, och arrangemanget var både välarrangerat, fint och trevligt.

Hemmavid missades Tjejmilen, som jag alltid springer #förhenne som ambassadör för Plan Sverige , som gör ett så viktigt arbete i kampen för alla världens flickors rättigheter. Nästa år hoppas jag vara tillbaka igen!

Plan Sverige tjejmilen
Annika och Linda var i riktigt fint sällskap som ambassadörer för Plan Sverige i år.

Det är en bit att åka till södra Småland, och lite i överkant för en vanlig kort helg. Hemresan gick bra, men kändes ovanligt slitig. Jag var inte mitt mest positiva och energiska jag när vi närmare fem timmar efter avfärd landade hemma på söndagseftermiddagen, men som tur är så känner jag mig själv bra och såg till att styra upp en given energiinjektion – träning med några kompisar. Hade jag inte spontant från bilen säkrat en träningsdejt hade risken kunnat vara stor att komma hem och vara för trött för att ta mig för träning, men med sällskap är det inte ett alternativ – och så glad jag var för det! Några minuter efter att vi parkerat hemma på uppfarten fann jag mig således med träningskläder på med fyra peppiga tjejers sällskap, och vi joggade ner till Långsjön för att köra ett träningspass vid sjökanten.

Jag botaniserade bland alla pass (de är väldigt många!) i Lofsans träningsapp Mized, och sålde in ett duopas med fokus på utfall till de andra. Duopassen är riktigt roliga när man är flera då de går ut på att man kör olika övningar i par, typ ”you go I go”, och byter övning när den ena personen avslutat ett visst antal eller viss sträcka eller liknande. Sedan älskar jag själv just utfallsfokus när jag inte tränat på några dagar… Med utfall känner jag att jag får garanterad kontakt och ut massor, och ben är helt klart mina favoritpass.
Imorgon lär vi känna att vi har både lår och rumpa, för utfallen var oerhört många och slet rejält, men det är väl mest välkommet? Oavsett så var det ett oerhört härligt pass med just det fina sällskapet och sköna utomhuskänslan. Alla var nöjda, och jag tippar på — och hoppas – att det inte var en engångsförseelse!

Jag har en hel massa funderingar, men inser att varken tid eller energi räcker idag. Istället för att berätta för er om mina resplaner i höst, som innefattar både nybokningar och avbokningar, om alla mina tankar kring hur man väljer positiva tankar och får mer energi (aka recenserar och sammanfattar grymma boken Flyt) (obviously inte rätt läge idag), berättar om en riktigt bra resväska och en hel massa annat så slår jag istället ihop datorn för ikväll och börjar plocka fram barnens kläder tills imorgon. On and on and on it goes.

Hur var din helg?