8 saker jag googlar om just nu, del 2

Det fick som sagt inte plats i ett inlägg, det där om vad som upptar min Internet-tid just nu – kryssningsutflykter, elcykel-test, golvslipning och oljning samt köksrenovering fick gå i inlägg 1 och här kommer resten.

#5 10-årig bröllopsdag

I februari har jag och Henke varit gifta i ofattbara 10 år. Jag kan inte fatta att det gått så många år sedan den där februaridagen i Dalarna, samtidigt som det känns givet om man ser till sådant som hänt sedan dess. Tiden har sannerligen inte stått stilla, utan på den tiden pratar vi flertalet boenden – från en trea via en femma till huset vi bor i nu, tre barn, ett antal arbetsgivare och inte minst mängder av upplevelser.
Vi har lovat oss själva och varandra att alltid fira bröllopsdagarna, för något annat vore totalt ovärdigt, och trots att livet ibland varit knepigare att få ihop så har vi gjort det (förutom det där året då vi båda låg nere för räkning i influensa). Alla de där barnen har förstås gjort att firandena oftare varit av lugnare slag, men vi har alltid uppmärksammat vår dag.

Nu pratar vi alltså 10 år, och det bör ju firas lite extra. Barnen är fortfarande många såväl som rätt små, så allt för stora utsvävningar kan det inte bli, men nog borde vi göra något den där helgen vecka 7 som är aktuell. Skidor känns mer som vår grej än spa, men frågan är var och hur ”avancerat”? Inga svar finns. Skulle jag önska fritt skulle jag vilja kombinera Åre med mat på omtalade Fäviken.

#6 Åre-biljetter

Apropå Åre så finns några andra turer upp dit planerade. Först och främst så ska jag och Henke dit i slutet av oktober för att fixa det sista inför att uthyrningssäsongen drar igång. Vi måste upp med hallmöbler, och fixa lite saker som vi hade åsikter på vid besiktningen. Planen är att åka utan barnen, jobba på distans för att förlänga helgen utan att ta semester, och att ta med träningskläder för aktiva dagar på fjället under helgen. Helst skulle jag åkt nu i september för att hinna med den färgstarka hösten – i slutet av oktober hinner den nog bytas mot en gråare variant? – men det blir såklart bra som det är. Däremot finns inte de bästa avgångarna med tåg den perioden, och jag har ingen lust att åka bil så långt för en helg. Tåg dit trots byte och flyg hem kanske?

Även i december ska jag tillbaka, och då inleds (förhoppningsvis) skidsäsongen med mina tjejkompisar. Min helg kan inte bli särskilt lång, tyvärr, men det är av en bra anledning – jag och Annika kommer åka till Österrike på poddjobb just innan. Oh the joy!
Jag har inte köpt biljetter varken till eller från Åre – hittar inte något bra alls känns det som.

#7 iPhone 8

Min telefon, iPhone 6 plus, har nu över två år på nacken, har blivit orimligt trött och det är dags att byta (för sett till mitt abonnemang kan jag lika gärna göra det, och låta min telefon gå vidare inom familjen). Jag blogg- och poddjobbar totalt på min telefon och är verkligen beroende av en bra och är nu – förstås – oerhört sugen att byta upp mig mot 8an. Vilken dag som helst?
Och nej – inte en chans att jag kommer att lämna plus-storleken. Älskar den!

#8 Apple watch

Redan i somras skrev jag om mitt sug efter en apple watch, men jag bestämde mig för att invänta Apple-eventet i september. Det gjorde jag rätt i, för då släpptes en uppdaterad modell med en massa nya, åtråvärda funktioner; Apple watch 3. Min plan är att kosta på mig den när vi är i USA på höstlovet. Även om funktionen med inbyggd mobil (”cellular”)  inte kommer fungera i Sverige (till en början iallafall) känns det mest rätt att köpa den. Jag har redan köpt hem några armband till klockan. Snacka om pepp!

iPhone 8 ska ha en grym kamera. Ja tack!

En liten bonus-googling är ”överansträngning vad”, för ena vaden är inte allt för lycklig efter att jag igår spelade innebandymatch för första gången på 3 år. Det betyder inte bara tre års uppehåll (förutom en träning) utan även tre år till på åldern, och att dessutom köra som center på två kedjor en hel match mot ett snabbt, ungt lag – well. Det är dock redan bättre så jag tror inte det är någon större fara på taket – och oavsett är jag väldigt lycklig i själen av att vara tillbaka på planen igen!