Downtown Camper by Scandic – ett nytt, snyggt hotell i Stockholm

Att vi döpte hotellavsnittet av Att resa-podden till just ”få hotellupplevelser” var verkligen mitt i prick. På nyare hotell råder det inget tvivel om att det är upplevelsen som ska vara något speciellt – långt bortom själva övernattningen. Downtown Camper by Scandic är ett nytt, snyggt hotell i Stockholm (som jag och min man bodde på under en lyxig ”Staycation” i vår hemstad), och det är verkligen fokus på upplevelsen. Man vill förmedla känslan av ”urban escape” – urbana upptäckare – och konceptet är totalt genomarbetat. I samma stund som man närmar sig hotellet på Brunkebergs torg nära centralen i Stockholm så ser man cyklar av olika slag (till utlåning), längs väggar finns allt från longboards och skateboards till kabinhakar och i taket hänger kajaker.

I entren, just innan för cyklarna och under kajerna, står en sk ”lifestyle concierge” och kan hjälpa den urbana upptäckaren som gästen ofta är att hitta en aktivitet som passar denne. Är du en person som gillar parkour, cykling, kajak, stadsvandring, att springa i grupp eller yoga? Eller kanske longboarding….

Eller så är gästen helt enkelt bara en person som gillar riktigt snygga hotell med genomarbetade hotellkoncept. Så kan det också vara för det är också just vad Downtown Camper by Scandic är. För sin aktivitetsnivå på hotell och under stadssemestrar väljer man ju själv, tänker jag.

Restaurang och bar

Jag tyckte den stora restaurangen trots sin storlek (den krävs, då det är närmare 500 hotellrum) var hur mysig som helst. Det riktigt sjöd av liv och kändes allmänt trevligt och gemytligt när vi avslutade vår kväll i hotellbaren, där en DJ spelade skön musik, såväl som på morgonen när det var mängder av gäster vid frukostbuffén.

Restaurangen består förstås, med tanke på temat som är en blandning av camping och aktivt, av bord uppbyggda runt en stor eldstad – lägerelden, och bland inredningsdetaljerna trängs Stockholmsböcker med kabinhakar och andra äventyrs- och sportprylar.

Rummen

Rummen är precis som resten av hela hotellet helt nyrenoverade och väldigt fina. Bäst bland detaljerna? Den sköna fönstersmygen som fungerar som en charmigare typ av soffa, med direkt utsikt över Brunkebergstorg.

    

Frukost

Jag är egentligen inte någon super-frukostmänniska – jag är lite för morgontrött, och min aptit likaså – men frukosten på Downtown Camper by Scandic är värt ett ord till och med från mig som älskar sådan mer i teorin än praktiken. Det fanns så otroligt mycket gott, och jag älskar hur man tagit med campingkonceptet till och med till frukostbuffén. Ambitiöst!

 

Downtown Camper by Scandic kommer garanterat bli ett uppskattat inslag i Stockholms hotellutbud, och även om profilen uppmanar till naturupplevelser i storstaden och fokus på aktiviteter så är det mest den snygga och genomarbetade känslan jag tar med mig från vår (icke-sponsrade) vistelse där. Trivsamt värre!

Här hittar du aktuella priser på Downtown Camper hos Hotels.com (adlink).