5 tankar från högt och lågt

#1 VM i Åre och Vägen mot störtloppet

Få har väl undgått att det just nu är alpina VM i Åre, och det är så pepp! Jag älskar att mitt flöde fylls på av vackra bilder från Åre och tävlingar av häftigaste slag. När jag åkte hem från Åre i söndags så passade jag på att se en dokumentär jag blivit tipsad om från flera håll; Besegra berget – en film om störtlopp. Den handlar om förberedelser inför loppen i Åre både från ett orts- och åkarperspektiv och bjuder på ljuvliga Årebilder, intressanta stories och ja – den grep verkligen tag. Se den om du är det minsta intresserad av de alpina grenarna eller helt enkelt gillar Årevyer.

Jag kan tyvärr inte bädda in klippet men du hittar Vägen mot störtloppet i Åre under den här länken.

vägen mot störtloppet åre

Och vet ni vad? Jag ska se herrarnas störtlopp i Åre live! Det känns sjukt kul, så himla otippat – och visst grep filmen lite extra i mig just på grund av det. Eller, kanske var det just när jag såg den som peppen ökade – i takt med att min förståelse gjorde det. Loppet går av stapeln på lördag, och jag är i Åre ihop med Visit Tirol, som en del av det samarbete jag jobbar på just nu med Österrike. En del av mitt arbete är att stå i deras enorma monter – de har byggt ett helt temporärt hus just bredvid Holiday Club! – och prata om framför allt St Anton. Jag har fått se intervjufrågorna som jag ska svara på på scenen på fredag kväll i förväg, och ler lite för mig själv över att de fokuserar en hel del på Gunnar – precis som det föll sig att jag gjorde i min guide om St Anton.

#2 Härvaro, närvaro, frånvaro

Det är dock inte helt hundra tajming på min resa. Det har blivit en hel del frånvaro (från familjen) på slutet, eller well. En helg med sina vänner är något alla förtjänar ibland, och det hade jag som ni vet förra helgen i Åre. På det kom ett dygn i Jönköping för jobb, vilket jag just kommit hem från denna onsdagskväll. Jag är dock lite glad att jag ansträngde mig för att inte barnen skulle uppleva det som frånvaro. Igår skyndade jag mig och hämtade, och tog sista tåget till Jönköping för att komma fram nästan på natten – och då hade jag hunnit jobba lite mer på tåget. Idag hade jag bokat ett tåg hem som innebar att hinna hem innan läggningar. Jag fick sätta en krispig agenda, och det landade väl. Jag är så tacksam att tåget hem var i tid och att min plan kring barnens avslutning på kvällen gick hem. För imorgon åker jag igen… och nästa vecka blir det några jobbdagar i Berlin.

#3 Jag fyller år, igen, hurra!

Innan jag drar imorgon hinner jag dock fylla år. Jag har önskat mig middag på Pinchos och bowling med familjen, så det blir en kväll i city med mitt älskade gäng innan jag vinkar av dem och hoppar på nattåget mot Åre vid 21. Rätt bra upplägg, ändå.
(Tur att jag skriver detta redan idag, onsdag, så ni alla kan gratulera. Haha)

Och vet ni – det kan kanske låta som lite hysteriskt schema nu, och visst har jobbet dragit igång rejält – men skillnaden mot 2018 (och andra halvan av 2017) är ändå enorm. Visst jobbar jag på, såklart gör jag det. Men jag har distans. Miljön är liksom… bra, och omfattningen rätt och jag har balans i mina krav på mig själv och mina prestationer. Det bör räcka.

#4 Renovera kök, då?

En annan sak som upptagit mina tankar mycket på slutet är kring att renovera kök. Vi har varit på gång så länge – ett år nästan! – men det har kommit så mycket emellan och det är väl ärligt talat inte min favorit att lägga pengar på ”saker” före upplevelser. Men, vi lever här, i det här huset som vi vill vara i, vill ha fint i, älskar. Och vi älskar inte köket. Eller – gränsen går inte vid om vi älskar det eller inte, utan i att det (förutom att vara allmänt rackigt) faktiskt inte funkar för oss. Vi har bara fyra sittplatser vid köksön, en frys som kanske skulle funka för två personer men knappt det och dito för kylen, ugn och spis som är trötta. Bland annat. Nu har vi äntligen lyckats måla kök på några ställen (Ballingslöv, Puustelli, Kvik och IKEA), kunnat jämföra lösningar, känslor och priser och vi har bestämt oss! Nu drar vi igång – och idag beställdes det. Är så pepp! Vi har aldrig (!) gjort någon renovering tidigare och är hyfsade noviser så kanske är jag naiv och inte förstår vad vi ger oss in på – men åh! Som jag längtat efter detta! Har redan mersmak inför att göra ett badrum om ett år eller så. Fråga mig igen om det i april, när vi börjar närma oss andra sidan av denna köksrenovering… hehe.

Jag lade några stories kring våra köksplaner och funderingar för någon vecka sedan, och fick så många svar. Är så glad för vart och ett – och det hjälpte oss verkligen att ta ett beslut. Så TACK!
Här har ni några inspirationsbilder blandat med några av våra ritningar. Vad tror ni?
Ni ser våra ritningar på de två bilderna längst upp till vänster, och mest inspino känner jag av de två nere till höger. Ungefär såhär ser vårt kök ut idag.

#5 Era tankar om bloggen – TACK!

Lite spretiga tankar, men jag har ju gjort en läsarundersökning som riktigt många svarade på, och den visade att spretighet är okej.
Tack snälla alla som svarade!
Jag tror bestämt, utifrån svaren, att jag kan fortsätta vara både spretig och spontan – men samtidigt är det resor ni uppskattar allra mest och vill ha mest av. Som jag då, med andra ord.