bästa understället eivy

Jakten på det bästa understället

Inlägget innehåller reklamlänkar

Den har pågått länge för mig, när jag tänker efter. I många år. Kanske alltid på sätt och vis? Jakten på det bästa understället. Det perfekta. Det har inte varit lätt och favoriter har passerat genom åren, men ärligt talat. Helt nöjd, sådär så jag tveklöst väljer och trivs i mitt underställ på nivån älskar (som man kan göra med funktionskläder när man träffar rätt, ni som vet ni vet), har jag inte varit sedan mitt allra första lite bättre från Craft som jag fick i julklapp någon gång på 90-talet. Jag tror inte jag överdriver om jag säger att jag hade det i över 10 år. Snarare tvärtom – helt galet vad länge det hängde med! I några år nu har jag haft behov av ett riktigt bra underställ, och börjat leta och tänkt att jag ska kosta på mig ett ordentligt. Ett sånt där som igen hänger med mig i precis hur många år som helst, och som jag på riktigt älskar. Förra året köpte Henke ett från Houdini som jag kände att hade Det, men så togs det ur produktion till lagom tills jag var redo för investeringen i år (kanske inte tillräckligt hållbart för Houdini, som nu bara verkar ha i merinoull?) och jag fick börja om mitt letande efter det bästa understället. Det var inte lätt men vet ni? Jag lyckades. Älskar mitt nya underställ, som är så galet skönt.

Så, vad söker jag i det perfekta understället?

Att sticka ut hakan och säga att man hittat det bästa understället är ju egentligen inte möjligt, för det kommer med subjektiva åsikter och behov. Så vi får nog börja där om ni ska hänga med. Min kravbild såg ut såhär;

 • Inte ull. Alls. Minsta lilla ullblandning och det kliar på min hy. Jag har provat Norröna, Kari Traa, Icebreaker och you name it men nej – inget har funkar så jag strök detta helt och jagade alternativa material.
 • Inte silkestunt. Många kan gilla ett tunt och smidigt underställ, men inte jag. Närmast kroppen vill jag ha något som känns. Och som känns mysigt.
 • Stretchigt och mjukt. Mitt favoritplagg är min power houdi från Houdini – en i det närmaste legendarisk hoodie i stretchigt power stretch-material. Jag ville ha samma känsla, men tunnare såklart.
 • Värmande, på riktigt. Jag har aldrig mer än tre lager i skidbacken – underställ, mellanlager, jacka – och vill därför hellre ha varmt underställ och anpassa mellanlager än ha ett tunnare underställ och behöva mer värme utanför.
 • Bra passform. Och såklart – bra passform och alla funktioner man kan tänkas vilja ha. Och kanske lite snyggt också, med det är inte ens värt en egen punkt pga väldigt oviktigt egentligen.

Hej, 
Jag är i stort behov av nytt underställ och vill höra om ni har någon absolut favorit. Var på väg redan förra året att köpa ett ljuvligt från Houdini men som verkar ha utgått… jag vill absolut inte ha merinoull (är klikänslig och testat Norröna/Kari Traa/Icebreaker m.fl men funkar inte). Vill helst ha mjukt, hellre lite tjockare än ”som silke”, rejäl stretch. Riktigt bekvämt som man vill bo i typ! 
Tips?!

Ett inlägg från mig i FB-gruppen On Edge – en mötesplats för tjejer som söker äventyr. Jag fick över 20 svar!

Mitt köp; Ett underställ från Eivy

Det landade i ett köp av ett underställ från Eivy. Jag passade på när det var Black Friday-rea online på Stadium för 25% rabatt på priset som ordinarie ligger på cirka 699:- för tröjan Icecold top och 499 på byxorna Icecold tights. Just nu finns understället (adlink) på rea hos Stadium och du hittar det här.

Det ser ut såhär, lite i spontan action på Snowcamp och backar i Säfsen.

Icecold top och Icecold tights från Eivy

Så, vad jag älskar? Detta underställ har exakt allt jag önskar enligt kravlistan, och lite till. Materialet är enormt skönt med mjuk känsla och enorm stretch. Stället är värmande (och kanske bättre i backen än för träning, för den som har annat behov), har en tröja som är längre bak än fram vilket är varmt och skönt, långa ärmar med tumhål och en hög, gosig krage av buff-modell. Byxorna är rätt höga i midjan och sitter uppe hur bra som helst på mig som har bootylicious rumpa och smalare midja. Jag älskar det och är så nöjd!

Eivy är ett Åre-märke, skapat av den svenska snowboardåkaren och designern Anna Vister.

Storleken är normal på gränsen till rymlig. Det enda jag som skidåkare skulle kunna önska mig är en variant med lite kortare ben. Vill egentligen helst inte ha dubbelt under pjäxan.

När jag köpt så såg jag liknande underställ från Dope / Ridestore. Jag misstänker att de är väldigt liknande understället från Eivy på alla sätt och vis. Även Everest / Stadium har en modell som liknar med buff-hals, men jag kände på det och konstaterade att det är mycket tunnare – mer som traditionellt material.

Det bästa understället enligt fler tjejer

Andra i gruppen (som inte envisades med att tjata om att merino inte alls kliar – men hello, flytta in i min hud och svara sen tacksåmycket?!) tipsade bland annat om dessa:

 • Tierra, och gärna modellen Nalla Long pants.
  Materialet är Polartec® Power Grid™ (84 % polyester, 16 % Elastan och passform såväl som material enligt petig underställsanvänande tjej “guld”.
 • Houdini, Drop knee power tights eller Long Power Tights.
  Jo – dessa var jag lite inne på själv, men bedömde bort för att de nog är väl tjocka. Jag har Houdini Moonwalk shorties utanpå när det är kallare. Men – jag beställde faktiskt hem Drop Knee Power Tights för att jämföra och kanske till och med komplettera med. Bedömde Eivys skönare – mycket då de satt uppe lite bättre på mig – och skickade tillbaka.
 • Tenson i bambu:
  Bambu är ett nytt material, hållbart och utan kli (sägs det). Jag tyckte de lät för tunna för mig men tipsar vidare.
 • Röjk
  Strumporna ni ser på bilden ovan är från Röjk och mina absoluta favoriter, så tipset om Röjks underställ tar jag med mig.
 • Revolution Race modell HiBall
  Denna modell har bra pris och kvalitet om än inte i “Houdini-nivå” enligt tipsaren, och bygger på att det är räfflat på insidan och så samlar luft som kroppen värmer upp.

Har du någon favorit?

Låter det nördigt? Well. Kanske är det lite så. Men jag älskar funktionskläder och vet att de hänger med otroligt länge om man hittar rätt. Här kan du läsa ett inlägg om att klä sig varmt, där jag skriver om alla mina vinterfavoriter i klädväg.

Följ mig!

Mer läsning...
vandra Gålö havtornuddsslingan barn höst
Vandra Gålö – Havtornsuddsslingan