Kajen the Quay – härligt häng på Nacka strand

Vi har fått ett välkommet nytillskott i Nacka – sköna sommarstället Kajen the Quay, som på bästa sätt nyttjar det fantastiska vattenläge vi har här i Nacka och då inte minst kvällstid det mot nordväst vilket ger ljuvlig kvällssol och solnedgång. Det är den lilla glaskiosken på kajkanten i Nacka strand som fått rejält sällskap av fler bord och stolar vid vattnet, ett helt underhållningsområde med restaurang, foodtrucks, boule, litet lekområde för barn, padelbanor och mer.

Kajen – ”The quay” contains a stage for performance, restaurant, workplaces, conference facilities and hotels. This program will provide an overall experience for: food, culture and active guests.

Kajen ”they Quay” (Facebook)

Kajen the Quay ligger nere vid Nacka strand, förbi restaurang J ett par hundra meter in mot stan. Mellan husen börjar det hända, med foodtrucks på rad…

…och mot vattnet ligger en mer ”rejäl” restaurangdel följt av rader med bord och stolar på första kaj-parkett.

Det är där, vid vattenkanten, vi slagit oss ner de kvällar vi tagit oss ner till the Quay – tre gånger redan den här sommaren. Så mycket har vi saknat ett riktigt skönt sommarhäng bortom hemmaträdgårdarna och altanerna här i Nacka. Kajen the Quay behövs! Sen har vi kan tilläggas också besökt stället just kvällar då kvällssolen gassat mot kajkanten – det är ju såklart ett rätt väderberoende ställe.

Väderberoende å ena sidan, och när vi frågade igår så var det just så man sa kring hur länge man kommer att ha öppet. ”Det beror på värmen och så…”, lite svävande.

Jag skulle önska att the Quay lyfte, så att det faktiskt kan fylla det syfte här i Nacka jag tycker att det ska – ett skönt ställe att åka till vare sig man bara vill ta en öl på bryggan, äta något helt okej eller hänga någon annanstans än hemma med familjen. På med en extra tröja och åk dit oavsett? Vi säger så.

Det finns potential att bli ännu mer skönt häng. Igår var en propagandakväll, men vi har våra tre gånger haft lite olika upplevelse kring stället generellt – antal besökare, klientel, känsla.

Något vi har saknat är mer musik. Det måste kännas riktigt loungigt. Finns kanske någon begränsning i om de får spela eller när? Musik höjer hela upplevelsen.
En kväll, med riktigt fint väder mitt i juli, var inga foodtrucks där eller öppna. Det kan vara lite olika med det, då det är olika foodtrucks varje kväll. Mat från foodtruck blir billigare och enklare, vilket jag uppskattar. Samtidigt så finns alltid maten från restaurangen och vi har ätit laxsallad, charkbricka och annat som varit helt okej.

Allra bäst var det just igår, när det var fredag, tropisk värme och skaldjurstema. För 650:- köpte vi en platå för två som till det priset var grymt bra verkligen. Dröm!

Utöver det var det livejazz och kombinationen var inget annat än 100%. Följ Kajen the Quay på Facebook eller Instagram för att få koll på vad som händer olika kvällar. Skaldjur verkar det siktas mot på fredagar men jag rekommenderar att hålla sig uppdaterad genom deras sociala kanaler.

Välkommen till Nacka – vi kommer garanterat tillbaka fler gånger!