Vi har haft en lång och intensiv helg med fokus på trädgårdsarbete ihop med både mina och Henkes föräldrar. ”All-inclusive” var mat och husrums-konceptet vi försökte bjuda på, även om det förstås bjuds mycket hjälp mest hela tiden. Igår kväll kom dessutom Henkes syster med familj, så vi var en riktig storfamilj som käkade middag. Vad passar bättre för ett stort sällskap som kroppsarbetat hela dagen än en riktigt god pasta?
En pasta som är enkel men otroligt god men sina rena smaker med fokus på bra råvaror är Pasta Pomodoro – helt enkelt Pasta med tomatsås. Leila har ett riktigt bra recpet på denna:
Pasta Pomodoro (4 pers)
- 2 klyftor vitlök
- 6 mogna färska tomater
- 1 msk smör
- 1 msk flytande honung
- 1 kruka färsk oregano
- 1 tsk vitvinsvinäger
- Flingsalt
- Svartpeppar från kvarn
- Färsk buffelmozarella, parmesan och basilika till servering
- Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
- Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör och tillsätt honung. Rör om.
- Rör ner tärnad tomat och plockad oregano. Koka ihop såsen till en simmig konsistens i cirka 5 minuter.
- Smaksätt såsen med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
- Blanda såsen med nykokt pasta, servera gärna med färsk riven parmesanost och färsk buffelmozzarella.
Tillbehören – god mozzarella (helst buffel-), basilika, parmesanost och igår även prosciutto – dukade vi upp med i mitten av bordet. Det ser charmigt ut tycker jag, och blir som en del av dukningen nästan.
Riktigt god, testa!
_______________________________________________________________
Blogg100 – 42/100