Jag måste tipsa om efterrätten vi åt igår. Den föll mig helt i smaken, inte för söt men en riktigt god och lagom avslutning på en middag.
Tyvärr tog jag ingen bild på efterrätten i våra fina Marimekko-skålar, så här är en lånad bild från Tasteline där jag hittat receptet.
Chili chokladpannacotta – 4 pers
75 gram mörk choklad (Igår blandade jag 25% Lindts mörka choklad med chili och 75% vanlig mörk choklad, vilket jag tycker blir godare än med enbart chilichoklad som jag testat tidigare.)
2 st gelatinblad
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk vanillinsocker
Salsa
225 gram mango (jag använde fryst, funkar jättebra)
0,5 st chilifrukt
0,5 st lime (skal)
1 tsk honung
2. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i grädden. Vispa ner den smälta chokladen och vaniljsockret.
3. Häll upp i små glas. Kyl i någon timme.
4. Skär mangon i små bitar. Blanda med rivet limeskal, honung samt finhackad chili. Dekorera pannacottan med mangosalsan.
Recept från Tasteline: Recept: Mia Troberg Elonq, Foto: Sara Ringström