Vardag light

Många är de som skriver om semestrar som är slut och vardagar som tar vid. För oss är det ungefär så men ändå inte. Tyvärr, vill jag nästan säga. Jag älskar vardagen och livet som går, som bjuder på en massa saker på vägen vardag som helg. Sen ser jag också fram emot att landa i vårt nya boende på ett sätt som vi bara kommer att göra när det är vardag. Med barn på förskola och i skola och vuxna på jobb. Det där pusslet som många suckar över har jag sällan upplevt så jobbigt. Fast visst, lite skillnad blir det säkert nu när också jag har en halvtimmes resväg till jobbet enkel väg.
Fast äh. Jag är redo för vardag. Bring it on!

Men det var ju det där med förskola och skola. Stella börjar i F-klass och den börjar först nästa vecka. Hon har därför sommarlov den här veckan också. I Halmstad med sina farföräldrar. Det kan ju låta som en svår logistisk ekvation, men hon har helt enkelt flugit ner själv idag. Stora Stella! Nervös innan men ändå stabil. Sån som hon är, vår känsliga men ack så mogna och sköna unge. Eller som hon sagt under sommaren ”Ni får inte prata om det, för då blir jag nervös. Men jag ska göra det!”. Resan gick utmärkt och det var en stolt Stella som ringde från farmors telefon när hon kommit fram.

20140811-200253-72173085.jpg Skylt på magen och mini-kånken på ryggen.

Max förskola har stängt måndag och tisdag, och på onsdag är det dags för inskolning. Vi tyckte det kändes schysst att ge dem möjlighet att skolas in var och en för sig en varsin vecka utan konkurrens om vilken förälder som ska vara med eller tankar på vad den andra har för sig. Det är tillräckligt med omställning för dem ändå.

Så nu har jag jobbat en dag och sedan blir det hemmadag med Max imorgon och inskolning på onsdag innan Henke tar vid torsdag. Nästa vecka lite liknande upplägg med Stella. Riktig vardag får vi inte än på ett par veckor med andra ord på gott och ont.

Om jag cyklade idag förresten? You bet! Härligt och bra och allt sånt. Det blir en vana, helt klart.

20140811-201005-72605985.jpg 11,5 km i vardera riktning, 31 minuter. Lär bli 25 när jag hittar bäst väg (med färre rödljus och mindre trångt dvs) och lärt mig cykeln.