Nu går vi mot ljusare tider!

Antingen kan man välja att tycka att det är en rätt deppig tid nu (trots julen), då det är mörkare än mörkast. Eller så kan man välja att tänka på det som att den här dagen är helt fantastisk, för det är årets mörkaste och sen vänder det och blir ljusare och ljusare för varje dag som går.

Jag väljer det senaste, och tycker hela tanken på att vi nu går mot ljusare tider känns så otroligt positiv.

Och trots att det idag är soligt och härligt, så valde jag att stanna hemma när Henke och Stella gick ut för en långpromenad. Känner att jag inte riktigt orkar, och framför allt så är jag lite sugen på att pyssla lite hemma – plocka upp och greja med inköpen till Stellas rum, och börja packa lite inför vår julhelgsresa. På tisdag kväll åker vi till mina hemtrakter i Dalarna, närmare bestämt Borlänge. Vi kan bli kvar i allt mellan 5 och 10 dagar, så det är lika bra att förbereda sig ordentligt – det kan ju till och med tänkas att en nyårsblåsa kommer till användning där. Hur länge vi stannar beror på väder och annat. Å ena sidan är det otroligt härligt att komma upp och få lite ordentlig vinter, kunna åka skidor och långfärdsskridskor, umgås med alla vännerna och såklart familjen. Dessutom ha lite avlastning med Stella och komma iväg lite på tu man hand, vilket vi inte direkt kan så lätt här i Stockholm då vi inte har våra familjer här. Men å andra sidan kan man efter ett tag känna att hemma ändå är bäst, och vilja bo hemma i sin egen säng och inte i bäddsoffa hos ens föräldrar…

Jag hoppas dock väderrapporterna håller, för ordentlig vinter med långkalsonger och hela fadderullan är precis vad jag längtar efter!