Mumsigt från Kajen – årets semla!

Idag åt jag och Jenny en semla från Lux Dessert och Choklad, som ligger här på Kajen. Jag kan inte förstå varför jag inte är dit oftare, de har ju verkligen hur mycket mumsigt som helst! Eller ja, på ett sätt är det ju bra, men man behöver ju inte alltid köpa sött utan de har grymt gott bröd och sånt också. Till jul köpte jag ett med västerbottenost i som var supergott, och deras fikonmarmelad var ett väldigt uppskattat inslag på julbordet.
Men iallafall, semlan var HELT ljuvlig! Givetvis dyr, det är ju alltid så på små lyxbutiker, men med mandelmassa som verkligen smakade mandel utan tillsatser och alla övriga ingredienser i en perfekt avvägning så får det vara värt det. Jag brukar ha ett max på två semlor per år ungefär, så då kan det ju få vara den lite finare varianten.

Bild från Lux hemsida.


Till lunch hämtade vi mat från Wokeriet i mitt hus. Det är alltid lika gott, så det är bra trots att det kan ta lite tid. Logistiken är väl inte helt på topp får erkännas. Men 59:- för hämtlunch som är riktigt god och vällagad är bra tycker jag.

Wok och semla. Jojomen. En långpromenad fick vi dock också, in så vi fokuserade inte enbart på intaget. Och nu ska jag sätta igång med middagen, som blir sesampanerad lax med quinoasallad. Har jag någonsin nämnt att jag verkligen gillar ordet balans!? 🙂

Och hur än det är så föredrar jag att äta nyttig mat och njuta grädden i goda bakverk istället. Gräddkalorier i mat känns verkligen helt bortkastat! Sen krydda intaget med träning, för välmående och välbefinnande. Balans, sa Bull.