Dags för vinteroveralls-inköp

Egentligen är jag helt emot att köpa vinteroverall i mitten av september, men är det något barnklädsinköp det hetsas runt så är det detta. Utbudet krymper snabbt som attan, så ska man ha valfrihet så är det hög tid för ett inköp redan nu.

Vissa märken som har fina och bra overaller – Reima, Miniature m fl, ligger i prisklassen >1500 kronor. Helt galet enligt min mening! Dock känns det väldigt viktigt med en funktionell overall, som håller väta ute och värme inne. Jag skulle aldrig kompromissa med kvaliteten åt mig själv inom detta område, och tänker inte göra så för Stella heller.
Vissa märken som fått bra i test, som Lindex Fix t.ex, är säkert bra, men jag tycker de känns lite tråkiga… Mina favoriter är därmed de nedan.

– Molo, ca 1200. Snygg, bra, men kanske lite väl dyr.
– Polarn o Pyret, ca 900. Bra, och fått bra i test, men lite småtrist.
– Didrikson Valdes Coverall, ca 1200. Snygg, ska tåla rejält med väta, men svår att få tag i och också något dyr.
– Name It, ca 750. Bra pris, låter bra och har 5000 vattenpelare (ska vara vattentät), men jag har inte fått tag i någon ordentlig information kring den. Är den bra egentligen? Gillar utseendet på den, plain och snygg men ändå mörklila och ljuslila detaljer som känns fint och lite extra.
– Everest (Stadium), ca 1000 kr (dock 20% rabatt just nu). Utseendemässigt rätt klassisk, men fin ändå tycker jag. Ska vara bra enligt tester.

Mina favoriter är Everest och Name It. Hade jag bara varit mer säker på Name It’s funktionalitet hade det blivit den… Men nu har man hört mer om Everest. Någon som har någon åsikt?

Eftersom Stadiums 20% bara gäller tom idag så är min plan att handla i eftermiddag. Så snabb hjälp och kommentarer uppskattas!