Utvecklingssamtal på dagis

Idag var vi på vårt första utvecklingssamtal för Stella på dagis. Det kändes stort tyckte jag. Ibland känns det nästan som att man leker vuxen. Som att jag ska sitta och prata om ett dagisbarn – mitt barn? Pfffhhhttt. Vilket skämt.
Fast tydligen. Nu är hon snart två år och ändå undrar jag fortfarande var hon kom ifrån, hur hon hamnade hos oss, och hur sjutton det kan komma sig att jag är mamma.

Sannerligen är hon sänd från himlen den där tjejen. Stella by stardust.

Och föräldrar är vi på riktigt, jag och H, hur overkligt det än kan kännas ibland. Till världens mysigaste och ljuvligaste lilla 23-månaders tjej. Så idag fick vi gå till dagis och prata om henne. Inga konstigheter.
Hm. 🙂

Iallafall så var det väl inga nyheter. Ord som bubblar ur henne med mer och mer pricksäkerhet i uttal, och mer och mer möjlighet till att kommunicera. Idag hörde jag för första gången en 4-ordsmening ”Stella pappa cykla hem” (när vi stod på balkongen och spanade efter H som var på ingående från jobbet på cykel). Inlärningssätt snarare att iaktta andra och sedan göra likadant än att själv upptäcka nya saker. Framåt, social, stark integritet, och med sinne för rutiner. Det ska vara som det ska vara liksom. Det märker ju även vi i allt – som ”stress” om vi lämnar vagnen hemma en dag eller så, och på dagis är alla rutiner enkla för Stella – som att sitta på rätt plats vid maten och invänta att alla ätit klart, eller att sitta på mattan vid sångstund osv osv. Gillar igenkänningslekar i ”lägenheten”, att pyssla i byggrummet (ser mycket och lär av de äldre), och att röja i rörelserummet. Att sjunga, både under sångstunder och lite hipp som happ. Hjulen på bussen och Spindel Wow favoriter. Puttningar förekommer men det går åt rätt håll. Sover varje dag exakt lika länge – typ 43 minuter :-), somnar bland de sista och vill gärna att någon av pedagogerna ska sitta bredvid. Vill ha uppmärksamhet, eller iallafall ha koll på vart pedagogerna är, genom att ropa och kolla var de är eller söka ögonkontakt ofta. Gillar att måla. Går in för deras aktiviteter entusiastiskt.

För övrigt så kollar de på hur Stella är och hur hennes inlärningssätt verkar vara, och utifrån det jobbar de med just henne för att hon ska utvecklas på för henne bästa sätt. Så duktiga de är! 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Dagis is da shit. Jag är så glad att Stella trivs och varje dag omges av så många duktiga pedagoger, och andra barn som hon har utbyte av och roligt med.

Fast det såklart, min lilla bebis är hon ju fortfarande ändå. 🙂