Det är ju så roooligt med tekniska prylar av alla slag.

I förra lägenheten hade vi ett windows media center, som funkade finfint. Vi hade det till allt – TV (inspelningsbart), spela DVD-er, alla foton mm, filmer, spela musik osv. Så vi gjorde oss av med alla andra apparater och körde endast denna dator, kopplad till TV och högtalarsystem.

Vid flytten ”uppgraderade” vi oss till ett mediacenter från Mac istället, i form av ett Mac Mini. Och det kändes ju bra… förutom att vi kunnat konstatera att ingen av oss KAN Mac. Vi är helt Mac-handikappade, och bara att få igång ett program på SVT Play har varit en utmaning, typ. Än värre, jag kan inte ens få upp flera flikar/instanser av Safari samtidigt. Herregud.

Och alltså grejen är att jag är egentligen riktigt teknisk. Fast visst har jag den senaste åren tappat en del på teknikfronten i allmänhet och gällande datorer i synnerhet. Utan tvekan.

Idag har jag ändå gett mig in i en batalj med vår minidator. Spanat in mig på lite TV-serier (ifall det blir amningsmaraton i soffan i januari) – bara en sån sak, mycket nöjd med mig själv! Men sen kan jag inte spela avi-er i datorn, trots att jag laddat ner codex och en massa annat krafs. Hu. Så frustrerande.

Helt klart Mac-handikapp och jag längtar lite – men bara lite – tillbaks till PC-tiden. Nu ska jag ta en liten teknik-paus så kanske jag kommer åter med ny energi att försöka med en massa åtgärder igen. Vi får hoppas, för annars lär vi använda vår fina maskin på ett väldigt begränsat – och inte så prisvärt – sätt…