Datorfrustration

Många frågar mig hur jag hinner blogga, och hur jag kan sitta så mycket vid datorn – och hur jag då hinner med saker och ting. Men det är ju precis tvärtom!

Hos mor och far är det kontor med stationär dator som gäller, och då blir tiden framför densamma inte lång. Istället sitter vi vid TV-n på senkvällarna. Men urk vad tråkigt! Det finns ju inte ett skit att titta på! Eller fel, det finns hur mycket skit som helst att titta på. Det ena ointressantare än det andra. Inte min tekopp, och tillvaron då jag slappar framför TV-n med en laptop i knät känns som betydligt bättre investerad tid. Just nu har jag inte bara backlogg på underhållningssurf (dvs, läsa och framför allt kommentera bloggar – läsning funkar genom iPhonen) utan även massa fix-grejer. Som att göra bankärenden, leta prisvärt kakel, inspirationsbilder på kök, fakta om de val vi är inne på (som svart diskho och kompaktlaminat t.ex), och inte minst flygbiljetter och möjliga reserutter inför nästa vinters långresa.
Förutom det så går datorn låååångsamt, vilket är frustrerande – och då är ändå min mamma väldigt datoriserad och t.ex duktigare än mig på att hitta resor på nätet mm, så den används minst sagt frekvent här hemma.

Men nu har hon insett att hennes dator är FÖR långsam (hon har reagerat själv länge men inte fått tummen ur) och mina suckar har gett henne en välbehövlig spark därbak (som hon alltså är tacksam för), så idag åker vi iväg och kollar på en ny dator. Bärbar. Och just ja, jag skaffar nog en dongel åt mig själv på samma gång. Jag ska ju ändå vara kvar här tills på tisdag, menar jag. 🙂