Igår testade jag ett pass jag aldrig kört förut – Piloxing (polisong vill iPhone översätta till, snacka om att inte hänga med… 🙂 )

Piloxing är en unik kombination av pilates och box. Konceptet skördar just nu stora framgångar i USA, och SATS är först på banan i Europa.

– Piloxing är en form av intervallträning som gör dig både starkare och uthållighare. Träningsformen hjälper även till att öka förbränningen och bidrar till att stärka core musklerna, säger Fredrik Sjöberg, Gruppträningsanvsarig SATS Norden.

Det är en väldigt populär klass på SATS, konstant fullbokad med långa köer. Kanske också för att den inte går på så många center eller särskilt ofta.

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om passet. Lite mittemellan sådär, kände jag. Jag gillar CorePuls och Shape (och Crosstraining) bättre, kanske för att jag tycker att de är snäppet jobbigare. Jag gillar också Sh’Bam och Zumba bättre, för att de är snäppet roligare och går ut på mer rörelseglädje och härlig musik. Fast de är också mindre jobbiga än piloxing. Piloxing känns som att det landade någonstans mittemellan både gällande ”rolighet” och intensitet. Även om ett pass blir jobbigare när man kört det några gånger och lärt sig rörelserna ordentligt.

Nu fungerar ju jag så att jag vill blanda riktigt jobbigt med pass som är roliga för att få kvalitet såväl som kvantitet och inte tröttna. Säkerligen inte den mest effektiva träningsmetoden, men för mig är det viktigt att det är just kul och det gör ju också att jag aldrig underskrider 3 träningspass i veckan och ofta landa på 4 (exklusive promenader då, som tillkommer). För mig känns det viktigare än superresultat. Så för bloggar med mer resultatinriktade och genomambitiösa morsor rekommenderar jag MissAgda, Lofsan, Lowaojag, I min lilla lilla värld och Trend o Träning.  
På den här bloggen hittar man snaare en vanlig god-mat-ätande, vindrickande, livsnjutande träningstjej, som övergav livet som träningsnarkoman för typ 10 år sedan och nu siktar mer på balans. 🙂

Hur som helst, piloxing kommer således bli ett pass jag placerar i samma fack som Sh’Bam och Zumba m fl. Sådana som jag tycker att är bra och kul att variera med när tid och center stämmer, men som jag inte behöver köra varje vecka. Och det är ju aldrig fel med fler sådana alternativ!

Här har vår VD fotat mig efter förra veckans Crosstraining-pass med jobbet.
Trött som attan med en smarrig smoothie i handen, som vår världsbästa assistent mixat ihop.