Max, maten och räddningen…

Som de rutinförespråkare vi är har vi verkligen försökt hålla tiderna här också. Max sömn har absolut varit helt okej även om oregelbundenhet i morgontid påverkat, men med maten har det varit svårare. Vi hade tänkt ge honom samma som oss och det på restaurangstopp på rätt tider, men det har verkligen varit svårt. Det är en sjukt intensiv stad, Hong Kong. Vi har försökt landa på lugnare ställen i mattider, men lugnare ställen är inte heller lugna. Eller har ingen passande mat. Till okej pris (en dag letade vi desperat efter pannkakor åt Stella, det enda vi kunde tänka oss få i henne. Hittade ett pastaställe med crêpes på menyn och bad om två släta pannkakor istället. Köpte även en alibi-kaffe åt H och vatten åt mig. 150 kr fick vi betala… Sjukt!).

Det här har varit vår räddning!

Ellas kitchen finns alltså här också, och varianterna med 50 % rotsaker och 50 % frukt har Max slukat rakt av så ihop med t.ex ris från våra tallrikar har det ofta utgjort lunch. Hur smidigt som helst. Den på bildens absoluta favoriten med sötpotatis, pumpa, äpple och blåbär. Vi har laddat upp med ett gäng inför resan också. Dyr med 17 kr ( som hemma), ja, men verkligen värd det här.

Kvällsmaten har vi försökt ge barnen hemma, så de kunnat få lite lugn och ro och passande mat. Snabb pasta carbonara har båda slukat med stor aptit.

Och förresten har de här också varit ovärderliga – ekologiska bebis-riskakor med hallon-blåbärstäckning på ena sidan. Äntligen ett snack som roar Max länge – majskrokar och smörgåsrån har sedan länge gjort sitt.

20111108-125842.jpg

20111108-125859.jpg

Så maten här har löst sig mycket tack vare Ellas, men det känns nu bra att byta intensitet och ge möjlighet till bättre rutiner och dito mat.