Hundraårigen och Ett litet snedsprång

Nu är vi ju åter själva och har därmed fått fart på bokläsningen igen. 🙂

Ett litet snedsprång avslutade jag idag, och det är Denise Rudberg debut i ny gengre. Hon har tidigare skrivit mer chicklit, men med denna kriminalroman byter hon riktning. Hon skriver om personer i överklassmiljö, och kallar ”sin” gengre för elegant crime.

20120124-164508.jpg

Visst fångade boken mitt intresse, och inte minst gillade jag karaktärerna. Storyn i sig tyckte jag var mer lagom intressant och spännande bara. Om än läsvärd och bra, utan snyggare språk som Kallentoft m fl. Helt ok, och visst kan jag förstå att den ska bli film och att uppföljare är på g. Vilka jag kommer läsa, utan tvekan.

På Klong Dao läste jag den enormt omtalade Hundraåringen (som klev ut genom fönstret och försvann). Den blev ingen jättefavorit, men jag kan verkligen förstå hypen ändå. Själv kände jag att mina usla historiekunskaper blev påtagliga, fast istället blev jag sugen att uppdatera mig mer på den fronten. Storyn var rolig och kreativ, många gånger skrattade jag verkligen högt såväl om det som underfundigheter i texten. Och samtidigt ville jag inget hellre än att den dryga boken skulle ta slut. 🙂