Puppy love och vårsol

Efter lunch (och dusch) och en hel massa intensiv genomglad lek gjorde vi som en stor procent av Söders ytterligare invånare och gick till Nytorget för att ta en kaffe och lapa sol. Den här väggen, det är där det händer. Ifall ni undrar. Alltså vart man ska sitta och se creddig ut. Vi lät barnen stå för den biten.

20120304-205641.jpg

Max fick en smoothie, men tro inte att det räcker åt barn nummer två. Givetvis fick han en bit bulle efter massa pekande och tjoande och tjimmande. Det där med sockerfritt åt ett litet syskon, det kan man glömma. Å andra sidan är jag så sjukt less på det där, jag orkar inte mässa om sockerfrihet för baran. Eller knappt läsa om det. Jag tror på lagom, och jag tror inte Max blir en sockerjunkie bara för att han får smaka fika ibland redan nu. Jag tycker å ena sidan att det är onödigt att införa det innan de ens vet att efterfråga det, men jag tror inte heller på tokförbud och vitt gift osv osv osv. Jag tror på lagom, begränsat men tillgänligt ibland och balans.

20120304-205647.jpg

Den attityden har gått rätt bra med Stella som oftast är rätt modest gällande fika. Typ tar något som ögat vill ha men ofta nöjer sig med en liten bit och sedan tröttnar.
Fast inte idag. Idag ville hon så gärna ha en semmel-liknande grej så då fick hon det. Och så tryckte hon hela. Galet.

20120304-205653.jpg

Och så apropå puppy love. Stella och Alexander lekte så otroligt bra, som alltid. De var inte nöjda när de behövde säga hejdå, eller som Stella uttryckte det ”Jag tycker så väldigt väldigt mycket om Alexander. Jag vill inte vara utan honom, jag vill vara med honom varje dag!”.

Så det var den härliga dagen i vårsolen det. Sen åkte vi till Bromma på kalas och fyllde även oss vuxna med socker. Gott! Men framför allt väldigt trevligt.

En fin söndag till handlingarna.