Starstruck – och humor på riktigt

I förra veckan hade vi en riktig kändis på kontoret. Jag blev helt starstruck.

Kändisen var ingen mindre än tyghunden Snuff!

20120309-172817.jpg

Nähä, alla känner inte igen honom? Synd. För han är extremt rolig.

Jag ska försöka förklara.

En kille som heter Johan Höglund har skrivit en bok baserat på Snuff. Men ingen barnbok, nejnej. Han har skickat roliga mail och brev till ett helt gäng myndigheter och företag i Sverige. I sina brev har han haft med tyghunden Snuff på ett hörn. Som svar på dessa konstiga mail får han ömsom humoristiska svar tillbaks, ömsom så seriösa så det blir humor i sig.

Det kan vara saker som att han söker jobb på ett företag men berättar i ansökningsbrevet att han pga en tv-show alltid måste ha med sig Snuff vart han än går. Snuff, som är en halvmeter stor tyghund. Svaret? ”Du kanske kan ha din hund i en ryggsäck på ryggen”, till exempel. Eller ett brev till lotteriinspektionen angående ett arrangerat spel som går ut på att spela boule med barn i barnvagnar. ”Är det något problem, att jag deltar i spelet där barnen i sina barnvagnar rullas iväg mot ett mål för att komma så nära som möjligt? Barnen har givetvis cykelhjälmar på sig”. Många mail är såklart illustrerade med foton.

Det är svårt att förklara, men jag har bläddrat i boken och läst en hel del av mailen och jag tror aldrig jag skrattat högt till en bok förut på det sätt som jag gjort till ”Tyghunden Snuff”. Den är helt enkelt sjukt rolig, och jag kan rekommendera den till alla!
Den finns att köpa på Designtorget för 145:-. Den perfekta gå-bort-presenten!

Ja just det. Snuffs husse Johan var ju med på kontoret också. Jag höll på att glömma att berätta det. 🙂

20120309-172825.jpg