Springcykel i påskägget?

Tack för kloka kommentarer om cykel och stödhjulens vara eller icke vara, och alternativet – springcykel.

Vi pratade springcykel hemma redan förra året, men då var Stella både helnöjd med trehjuling och framför allt besatt av sin sparkcykel, så det behövdes inte.

 

Men i år kanske det är läge? På våra vägar runt hemmet vill jag inte att hon ska åka på en cykel med stödhjul och inte ha kontroll.  Så det kanske är läge för en springcykel, hon skulle kunna få den i påskpresent.
Då har hon ändå några månader kvar att önska sig en riktig tills hon fyller 4 i sommar.
Hon får både och, utan att enbart ”peka och få”.
Problemet är väl bara om hon blir nöjd med en springcykel efter att ha spanat på alla ”med två hjul som ni kan hålla i där bak”. Då krävs det nog att den är grön. 😉

 

Den här var ju helt perfekt, grön, ”ordentlig”, någonstans att sätta fötterna om man kommer upp i fart, handbroms. Balansscykel Puky LR XL. Kostar dock 1200:- så det var lite väl dyrt, men visserligen kan man ju alltid tänka att det är två barn här hemma som kommer nyttja den. Styre och sits är ställbara, så då funkar den säkert åt Max redan nästa sommar när han är 2,5.

Något sånt här skulle annars duga alldeles perfekt.

Fast förresten, nu hittade jag en grön på Biltema för bara 499:-. Det är nog det bästa alternativet!

 

 

  1. Vi har den från Biltema, superbra! Elis springcyklar på den nu och Sigge vägrar att cykla utan stödhjul trots jättebra balans på springcykeln, så den är ingen garanti för att slippa stödhjul 🙂

    1. Haha, näe och det är såklart inget måste heller men för Stellas del skulle det nog kunna bli bra vingligt och vara lika bra att vänta.
      Bra att den från Biltema funkat bra, det var ju verkligen toppenpris på den!

  2. Vi har den fr Puky och den har varit superbra. Den har ju oxå ”platån” som man lägger upp fötterna på. Ser ingen sån på de andra och det är det som verkligen ger balansen som liknar cykling. Kan tipsa oxå att andrahandsvärdet på blocket är höögt på puky’n. Du får säkert 7-900 tillbaka.

    1. Hade ju lätt kunnat vara värt då! Men vi kör på enklaste och tar den från Biltema. HOn blir ju kanske redo för en riktig redan i sommar så då får det duga.

  3. Vide fick en förra sommaren, en riktigt liten(hon var då 2) men har ratat den från början. Hon tycker den är läskig på något sätt, så hon kanske var för liten. Hoppas kanske den kan användas något i år. Än så länge har hon suttit på den 2 gånger typ 5 sekunder.

    1. Vad konstigt. Max hade gärna börjat åka redan nu han också, av hans reaktion idag att döma. 🙂 Men han får allt vänta, han kan ju liksom knappt springa utan cykel än ens, haha.

  4. Vi har en Puky till A och är i valet och kvalet över att byta upp oss nu till en större eller inte. Och det är ju just den där platån som ska vara skillnaden, men jag vet inte. En jäkligt bra cykel ÄR det. Och som sagt – andrahandsvärdet är inte fy skam.

    1. Det fick bli snabbt och lätt med den från biltema. Vi får se, hon kanske mognar för en riktig redan i sommar – så då får det funka.

  5. Hej! Vilken cykel blev det! Min pojk fyller 4 i helgen och mina svärföräldrar funderar på att köpa den från Biltema. Om du köpte den – vad tycker du/ni om den? Svara jättegärna i min blogg eller via mail så blir jag toppenglad! Trevlig midsommar!

    1. Hej!
      Vi köpte den från biltema. Inte bästa kvaliteten kan jag tänka mig (vår har varit sparsamt använd och vi har fått skruva bort bromsen som hela tiden hakade sig och fastnade mot hjulet) men de är ju ändå slit och släng. Sen har den dock inte blivit någon superhit här hemma, tyvärr, mycket då vår dotter redan äääääälskar sin sparkcykel och kör så bra och snabbt på den så hon alltid använder den (superbästa ”mini micro”). Men jag tror väldigt mkt på hela grejen med springcykel så det kan jag ändå varmt rekommendera!
      Och grattis till sonen!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *