Visst hittade vi en present idag (Blixten McQueen-lego) och en klänning dessutom. Hon har dåligt med lite roligare klänningar som känns mer kalas. Hur det skulle gå var jag dock lite orolig för – nu med senaste tidens influenser såg jag framför mig att eget val skulle kunna bli totalt tvärtemot min smak. Jag föredrar mindre gulligt och lull-lull och mer tufft, enkelt. Första jeansklänningen jag la fram ratades, sen hittade hon någon blommig sommarvariant som jag lyckades avleda henne ifrån och när jag sedan föreslog denna och fick glada medgivanden blev jag minst sagt lycklig. Superfin jeansklänning från Lindex, billiga 180:- och med tuffa detaljer som knappar bak i nacke och rynk och knapp vid en ficka. Klockren enligt min smak!

20120421-181707.jpg

En glad överraskning väntade sedan vid kassan, för galonbyxor och en pyjamas låg också i korgen på Lindex – och när jag skulle checka ut var det Tag 3 och betala för 2 på hela barnavdelningen. Super! Inte minst då allt kostade väldigt lika, och allt verkligen behövdes.

Vi följde som sagt upp med lunch som väl gick sisådär. Well well. Det var ändå mysigt på sitt sätt, och jag lyckades peta i mig en hälsotallrik så jag var helt okej nöjd med det.  

Sen vankades kalas, och det var en dagiskompis till Stella som hade kalas i en föreningslokal med ganska många från Stella avdelning (förmodligen var alla bjudna men de var typ 8-10 barn). Även de vuxna var välkomna att stanna. Barnen lekte toppenbra och hade hur kul som helst, åt mat och senare fika själva och då var det väldigt lugnt – så vi socialiserade rejält och det var väldigt trevligt att prata närmare med flera av dagisföräldrarna som jag inte träffat så mycket förut. Och några jag känner bättre. Flera som också har barn nummer två på samma avdelning som Max (eller ska in med syskonet där snart) och det var kul och behövligt att prata lite om det också.
Och ja, Max tajmade sin andra sovning för dagen vilket gav mig lite lugn och ro…

Tre timmar roade vi oss på kalaset som var otroligt trevligt verkligen!  

20120421-181806.jpg20120421-181820.jpg

Att det kom toapapper och skor och annat när man fiskade tyckte gänget med nästan-4-åringar att var hysteriskt roligt. Sjukt gulliga var de!

Vi följde sedan upp med lite lätt handling, filmhyra och sen värsta boostkvällen hemma. Två barn som bara vräker i sig mat är jag inte bortskämd med – de älskade färsk pasta med spenat- och ricottafyllning, så tacksamt! Kanske var det som gjorde det, för resten av kvällen har kantats av skratt, mysiga stunder och häng framför en film Stella fick hyra efter kalaset – Rio. Glada miner och kluckande skratt, nirvana i småbarnshimlen. 

Vad härligt det är när man har såna här dagar, det ger verkligen energi!
Nu hoppas jag på lite bättre sömn inatt och en morgon i mer normal tid, för jag är även idag galet trött – men ska snart sätta på en riktigt fånig romantisk komedi och softa i soffan så några timmar till ska jag väl orka vara vaken. Kanske.