Tisdagspeppdepp

Hur mycket jag än vill kan jag inte riktigt känna mig nöjd ikväll.

Jag vill vara glad över att vi ikväll åt riktigt god mat (sallad med småblad, avocado, sojabönor, sparris, lite parmesan och pinjenötter, ugnsbakad färsk lax med tapenade och en sås med yoghurt och salladskrydda), över att det var fotboll på TV och dessutom följt av final av Desperate Housewives. Att barnen var mysiga och somnade bra, att vi pratat en massa ikväll, och att en kompis anslöt och bjöd på ett glas champagne. Att jag hämtat ut min vinst i smoothietävlingen och konstaterat att stavmixern var superfin och håller 600 w till skillnad mot min forntida variant med 250 w, och att de grejer jag beställde till Stellas kalas i söndags natt redan anlänt på Posten och var billiga och kommer bli uppskattade av henne.

20120605-215745.jpg

Men istället är jag irriterad, mest över att 90% av mina måltider ser ut just som kvällens – vilket visserligen är gott – men att jag ändå inte går ner ett jävla gram och att jag dras med ett BMI jag inte alls är värd (normal, ja, men väldigt säkert på övre halvan av normal). På riktigt alltså, jag kan inte känna mig värd det! För förutom nyttig mat med många näringsämnen, nyttiga fetter, få kolhydrater och lagom kalorier (för få ofta, om jag anger i Shape Up-appen mm) så kör jag bra träning 3-4 gånger i veckan och lever allmänt aktivt. Jag fattar inte, och jag irriteras över att detta tar upp så stor del av mina tankar. Att jag är så nöjd och missnöjd på samma gång.
Idag tänker jag mycket på det för att jag känt för nystart och vässa formen men landar i att jag ju fasen började med den för tre månader sedan och inte alls fallit tillbaks i några dåliga vanor. Jag är taggad men uppgiven innan jag ens startat.

20120605-220005.jpg

Sen är det kul med Stellas kalas som vi börjat planera så smått (även om vi är ute sent med inbjudningarna), att vår älskling ska ha sitt första ”riktiga” kalas. Med dagiskompisar, utan vuxna (om inte något barn verkligen vill/behöver), och inte mitt i sommaren någonstans där hon inte bor. Men så kommer lite ångest med val av vilka barn som ska bjudas. Vi vill hålla smått (5-6 barn) men hur väljer man? Stella säger olika namn varje dag, men drar också lite åt ett håll vi inte vill (svårt att förklara). Och när Stella spänner ögonen i oss och säger att ”det är MITT kalas och  JAG bestämmer” så har hon så rätt men vi är lite rädda för vissa konsekvenser. På förskolan pratade de dessutom idag om en Stella som dragit sig undan lite på slutet. Inte velat vara med och leka, gått iväg själv eller till Max. Självvalt, men ändå. De tror att en anledning är att det varit lite stökigt i gruppen (och hon är ju den mer ordentliga typen) pga sjukdomar hos personalen denna vecka och förra, men ville att vi skulle vara uppmärksamma och försöka fråga. Vi är inte oroliga, hon är hur social som helst och leker jättebra med nära vänner såväl som ytliga och helt nya bekantskaper – men det är inte kul att höra. Och varje morgon är genomharmonisk och hon vill verkligen gå till dagis, hon kan t.om utropa spontana ”Yippie!” när hon konstaterar att det är dagisdag. Pratet med henne hemma ikväll tydde på just det där med stöket, men ändå. Och vilka bjuder man nu då, hur väljer man i gruppen när hon pratar lika mycket om alla – utan att göra för stor grej av det, och utan att hon själv blir för medveten om ”aktiva” val. Svårt som sjutton.

Imorgon är det ledig dag, det blir ljuvligt men herregud vad mycket jag har på jobbet och hur sjutton kan jag ens tänka på att vara ledig imorrn? Prestera, leverera och så familjen. Hur var det nu igen…

Trött är jag också, som f*n, trots två barn som sover som små ljus om nätterna och fått väckas flera morgnar på slutet (lär inte gälla imorgon dock) – jag lägger mig för sent.
Snart, snart sovdags och hoppas jag får sovmorgon imorgon. Jag behöver det.

  1. Du ser fantastiskt fit och fräsch ut vännen, en kropp att beundra. Är det kanske läge att kärleksboosta dig själv och försöka acceptera att kroppen verkar vilja ha din vikt? BMI ska man verkligen inte titta mycket på, är inget rättvist mått. Jag ser iaf en riktigt snygg person, helt ärligt är det snyggt att inte vara benig. Var stolt, två kids och så fräsch som du är få förunnat. Kram

    1. Tack snälla.
      Jag är ju ändå ganska ofta nöjd och så, och jag ÄR sjukt tacksam för en frisk och stark kropp. Som inte bara orkar lyfta rätt tungt och springa långt, utan gett mig två barn också. Vikt är inget mål egentligen, men jag blir bara ändå så frustrerad. Jag tycker att jag känner min trivselvikt och jag tycker att jag givet hur jag lever borde vara där – för hyfsat där brukar jag liksom vara.
      Men verkligen, tack för dina supersnälla ord.

  2. Åh, jag förstår verkligen din frustration! Man kämpar och kämpar, men ingenting händer. Jag har själv funderat lite på det där när jag stått still, och vad jag kommit fram till är att det kan ha att göra med sömnbristen. Sover jag dåligt eller för lite under en period, då är det som att kroppen går ned på sparlåga och ingenting händer på vågen, hur nyttigt jag än äter. Tänker på att du skriver att du är trött och sitter uppe sent på kvällarna. Jag är precis likadan, men har försökt att komma i säng lite tidigare nu när jag gör min formsatsning. Kanske kan mer sömn vara lösningen? Bara en tanke. 🙂

    Hoppas du fick sova ut idag, och att ni får en fantastisk dag tillsammans, hela familjen. Och nya tag imorgon! Pepp pepp! 🙂

    Styrkekram till dig!

    1. HElt sant, mycket sömn och vatten brukar vara sådana där fundamentala grejer som man missar på vägen. Tålamod…

  3. Jag vet också vad du menar – tyvärr…
    Funderade oxå på sömnen, men även om du använt dig av måttband eller märker på kläder att det ÄR skillnad?!
    Jag lärde mig då jag körde FF i januari att alkohol stoppar förbränningen, även om det bara är ett litet glas.
    Fortsätt ”kämpa” och som frusandra skrev – du är fantastisk!

    1. Man hade ju kunnat hoppas att måttband och känsla hade varit bra, men nu har jag iofs inte mätt men näe, ingen skillnad på kläder.
      Då stoppar jag upp förbränningen 1-2 kvällar i veckan.. Attans. 😉
      Nädå men skämt åsido så är ju alkohol en stor bov! Det ska man vara medveten om. Så ska man köra rejäla satsningar ska man absolut köra helvitt också!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *