TRX – Eller Casall Multi Balance Trainer

Jag har ju verkligen börjat få kläm på det här med alternativ träning hemma, med styrketräning och intervaller med kroppsvikt till hjälp. Träning med fria vikter. Det på ett sätt mest positiva med det är att jag kan motivera mig till träning även om inte löpsuget finns där – även om jag är på annat ställe än nära ett SATS. Det är så nytt för mig! Och jag är så glad för det! Det kommer göra mycket för min träning i sommar, som annars brukar bestå av löpning och löpning only.

Något som jag hört väldigt mycket om är redskapet TRX. Det finns numera på de flesta SATS-gym. Det är band med handtag som kan ställas in i längd och med vilka man kan utföra många tunga funktionella styrkeövningar, där man punktjobbar men blandar in hela kroppen. Givetvis har jag kollat lite filmklipp hos Lofsan (googla ”Lofsan TRX”!), och blivit sugen. Så min plan blev att köpa hem en sådan och ta med på semestern i sommar. Jag surfade runt och hittade billigaste för 700:- – en Casall Multi Balance Trainer som den heter, när det inte är den ”riktiga/äkta” TRX-en, vilken går på typ 2000.
Men först tänkte jag kolla på Stadium, så det gjorde jag igår. Nedsatt till 400:-! Vilket kap! Så, givetvis köpte jag en sån och nu ska jag bara lära mig att använda den. 🙂
Förutom att studera YouTube så har jag bett min duktiga träningskompis J att hon ska köra ett TRX-pass med mig på SATS på torsdag. Perfekt!

 

20120703-112052.jpg