Hallon- och lakritsglass… Typ

De där godis-substituten som dyker upp i bloggar och FB-gruppen jag är beroende av brukar vara av väldigt varierad kvalitet, mellan supergott och rätt så snuskigt, typ. Tipset nedan föll dock en lakritsälskare som mig i smaken, och just lakritspulver känns som en ny grej som återkommer i många recept nu – så det är en rolig ingrediens att ha i skafferiet.

Jag köpte en stor burk lakritspulver på hälsokosten för 99:-.

Det jag då använde det till ikväll var desserten efter kvällens alla hjärtansdagsmiddag (biff samt sparris med pinjenötter och parmesan) – ”hallonlakritsglass”. Till mig och Henke tog jag nästan en hel banan (lite mindre för att det inte skulle ta över smak), frysta hallon (ca ett halvt paket), lätt-kesella (ca 1 dl) och så lakritspulver – drygt 1 tsk. Mixa med stavmixer. ”Glass” i namnet kommer förresten från att den blir godast om hallonen är frysta eller om man hinner frysa den lite innan man äter.

20130214-221115.jpg

Resultatet blir ett mumsigt fluff som smakar hallon och lakrits, och som samtidigt är hur nyttigt som helst. Perfekt kvällsmellis! Kakaonibs och en ruta mörk choklad lyxade till kvällens dessert lite extra.

20130214-221121.jpg