Resfeber, packstress och lagring i molnet

Jag har verkligen noll resfeber den här gången. Det är inte bra, för det innebär att jag mentalt inte alls är beredd på att vi ska iväg på resa, och rent allmänt inte förberedd inför den alls. Sällan har jag läst på så lite innan, men det har kanske sina naturliga förklaringar. Som att resan bokades för knappa två månader sedan, och att det varit väldigt mycket på jobbet.

Vi har dock bokat bil, boende Fort Lauderdale + i Key West, spanat på Miami South Beach-boende men håller oss kalla för ev. prissänkningar (superdyrt där!), kollat in några Everglades-alternativ och skrivit ut nödvändigheter. På båten ska det förhoppningsvis räcka att bara infinna sig och så löser sig resten – vilket är helt enligt plan för denna i vår värld otroligt “enkla och bekväma” semester med allt serverat.

Ikväll har jag dock gjort packningen mer eller mindre klar. Den är inte genomtänkt utan bygger lite på “det löser sig” och “jag lär ändå shoppa lite”. Sen är planen att ha så lite som möjligt, för vi vill ju gärna åka i den där mustangen vi bokat och inte behöva byta till en större bil… I en sådan cab är utrymme för väskor minimalt, och det passar inte helt bra för en familj på 4. Klänningar och klackar måste också med så vi är välkomna på de mer fancy tillställningar som kommer erbjudas. Och så har jag ju tänkt träna nästan varje dag. Utmanande ekvation!

Drive a Ford Mustang from Sixt rent a car. Sixt offers amazing Ford Mustang cars at affordable rates.

Jag har också attackerat de tekniska utmaningarna. Med alla enheter (kameror, datorer, hårddiskar osv) helt fulla (!) har behov av lagring i molnet funnits. Lite eftersökningar gav svar och nu har vi för ca 90:-/månaden 1 TB (1 terabyte = 1000 GB) lagring och dessutom Officepaketet på så många enheter som 5 datorer och 5 iPads/surfplattor. Perfekt! OneDrive / Microsoft 365 heter tjänsten som verkar grymt smidig med appar och åtkomst på alla möjliga sätt från alla olika ställen.

Microsoft OneDrive

Jag har tömt telefonen på 3000 bilder ikväll. Inte illa.

Däremot är systemkameran trasig och jag som tänkt köpa en ny, mindre och smidig kamera har inte hunnit med det. Det lär bli en semester i sällskap av enbart iPhone som kamera. Svårt irriterande!

Följ mig!

Mer läsning...
Kajen the Quay – härligt häng på Nacka strand