Jultraditioner och planering

Blir inte hela alltet runt jul mer och mer och framför allt kommer tidigare för varje år? När jag själv var barn var det absolut otänktbart att ta fram adventsljusstakar och utebelysning före första advent, och gran och julpynt fick snällt vänta till dagen före julafton.

Jag har inget emot att det tjuvstartas dock. November är årets tråkigaste månad och om man livar upp den med ljus och myser lite extra för att stämningen infinner sig så är det helt förståeligt.

Vi var utomlands förra året, liksom varannat år de senaste 10-12 åren. Det är det perfekta upplägget enligt mig. Då blir jag extra sugen på julfirande året då vi är hemma, och både orkar och vill engagera mig i det. På samma sätt bryr jag mig föga det år vi är bortresta och tycker bara att det är skönt att slippa undan hysteri och traditioner jag egentligen är ganska ointresserad av.

I år lär det med andra år bli mer eller mindre all in. Kanske ska de där barnen som förra året fick tre små paket var (en beyblade, ett mini-lego och ett mjukiskamel var ungefär..) till och med få lite ordentliga julklappar? Med måtta dock, julklappsöverflöd kan lätt få mig lite illamående. Jag tänker mig dock att beställa saker åt barnen på nätet så jag slipper affärerna. Lego står nog högst på bådas önskelistor och jag har faktiskt även gott om andra uppslag.
Åt Henke? Jag vet inte. Jag kanske letar på något lämpligt på julklappstips.com. 🙂 Eller så får han önska sig den fåtölj jag fortfarande drömmer om, och så gör jag samma sak. Det vore väl toppen?

fåtöljer

Kolla in den här inspirationsbilden på fåtöljerna (Mariposa) jag vill ha framför öppna spisen (men helst i långhårig ull). Fantastiskt, eller hur? Bilderna kommer härifrån och jag har hittat den hos Trendenser.