Tungt benpass á la Lofsan och maskinerna

Vi har visst ställt om tiden en aning hela familjen under den dryga vecka vi varit lediga, så det vore väl synd att säga att vi var på gymmet “imorse”. Däremot var vi där det första vi gjorde idag efter frukost, så strax före 11 drog vi iväg till SATS Sickla för att köra ett fint annandagpåsk-pass. Jag ville köra något nytt med fokus ben och googlade “lofsan benpass” (jag brukar jobba så när jag ska ha tag i nya pass) och fick då en första träff på detta benpass som jag aldrig kört tidigare. Det var ett för mig väldigt annorlunda upplägg, då det bestod av enbart tre övningar och alla i maskiner – benpress, benspark och lårcurl. Varje övning kördes först 10 repetitioner med start varje hel minut i 5 minuter, dvs 5*10 med cirka 30 sekunder vila mellan varje omgång. Sedan ökade man vikt något och körde så många reps man klarade, sedan sänkte man ett viktsnäpp och körde max antal igen, och dito en tredje gång. Sedan upprepade man det hela 3 gånger (men jag nöjde mig med 2 “varv”, annars skulle det ta över en timme och den tiden hade jag inte med minisats osv). Samma upplägg på alla tre maskninerna, och för mig som körde 2 varv per övning så tog det 45 minuter.

IMG_0011.JPG

Väldigt ovant som sagt, och jag fick enormt darriga och trötta ben (som ju var planen) men fick själv inte den där riktiga adrenalinkicken av detta upplägg. Jag verkar vara en slav under cirkeluppläggens mustiga svett för att bli helt maxat träningshög.

IMG_0001.JPG

För mitt eget minnes skull noterar jag att jag körde med utgångsläge på 110 kg i benpressen och 40 kg på lårcurl och benspark. För jag säger inte att jag inte kommer köra passet igen, den här typen av upplägg borde jag absolut variera med regelbundet.

Något vidare sällskap hade jag inte för övrigt. Henke som ska ta sig an Åre Extreme challenge är inte alls inne på att köra samma saker som jag, och jag är inte direkt sugen på att haka på honom heller. För vad sägs om 75 minuter armcykel? Herregud, långtråkighetsdöden! Är det pannben som krävs för att klara HÅEC så borde han vara hemma…

IMG_0002.JPG

 

Följ mig!

Mer läsning...
semesterträning sommarträning 2018
Semesterträning anno sommaren 2018