1/30 En introduktion till min träningsblogg

Nej, jag sa ju det när jag berättade om att jag ska göra den här utmaningen. Det här är ingen träningsblogg. Det är en livsstilsblogg, och för mig är ett aktivt liv med träning just en livsstil.
Jag skulle inte kunna skriva om mitt liv regelbundet utan att nämna träningen, för den är en så naturlig del av den.

Så vad ger träningsinläggen dig som läsare då, vad fyller de för syfte – och var inspirera jag i den stora flora av ”riktiga” träningsbloggar som finns?

Jag tror att det är en känsla av att alla kan. Man kan leva i balans, man kan ha träning som ett naturligt inslag och bara göra det – långt ifrån deffperioder och ”fitspo” eller avancerade mål. Genom en väldigt massa jävlaranamma – men mest bara träningsglädje.

Man kan till exempel läsa om att sikta på ett mål och uppnå det. Som att köpa en hel längdskidsutrustning och ta på sig den för första gången sedan barndomen, för att sedan träna till och genomföra en Tjejvasa.

Man kan läsa om hur träning är ett naturligt inslag på semestern, och hur man kan klämma in ett styrkepass på vilken strand som helst, eller ett upplevelsepass i fantastisk omgivning i nya omgivningar.

Man kan läsa om hur träningen bygger pannben och självkänsla, och gör att man orkar med ett aktivt liv. Att den får plats och prioriteras i ett liv som är fullt med mycket annat. För att den ger så mycket för livet.

IMG_3389Och så kan man förstås läsa om rena superpass med hög puls och mycket svett, och få förslag på upplägg som ofta utformats av proffsen men testats av mig. En träningsglad och dedikerad helt vanlig småbarnsmamma.

IMG_4694.JPG