15/30 – Mina löparskor

Det är nu jag inte verkar som en riktig träningsbloggare, för då ska man väl ha ett tiotal löparskor i garderoben och i detalj veta vilka man älskar vid vilket tillfälle och kunna förklara varför?

Well.

Jag jobbar inte så. Jag köper ett par nya Asics Gel Cumulus med ungefär 1,5-2 års intervall. Då känns de utslitna efter att ha använts flera gånger i veckan och rätt många mil. Jag har nog haft samma sort i säkert 10 år… Dock har jag flera gånger gått till en bra affär för att se om jag bör byta, men det slutar alltid med dem. Och vad kan jag säga? Jag älskar Asics Gel Cumulus!

Fast det har faktiskt smugit sig in ett par alternativa skor också. Mina Icebugs passar bättre i terräng och har i loppsammanhang använts bland annat på Lidingöloppet och Tough Viking och jag har dem emellanåt under träning också när terrängen kräver – typ Hammarbybacken. Men de är verkligen inte lika sköna som mina Asics!

I år – aka under den här graviditeten – har jag sprungit för sista gången och under hösten blir det mer använding för mina nyaste tillskott på träningsskofronten; mina terrängskor från Salomon. Salomon x ultra 2 gtx satt som ett smäck och tog mig många mil i den isländska terrängen utan minsta skav eller obehag, och att det är gore-tex är ju toppen för promenaderna under hösten.