En vecka med matkasse från Mathem – en recension

Den senaste veckan har vi testat matkasse från Mathem/Tastline. Konceptet är jag såld på sedan länge, men just Mathem är ny tjänsteleverantör för oss. Mina krav är att det ska vara gott och omväxlande, kännas som att maträtterna är kombinerade med balans mellan olika näringsämnen och att det inte ska ta allt för lång tid att laga det. Mathem levererar på alla dessa punkter – och vi har haft en riktigt bra vecka matmässigt. Nu kommer vi köra på med kasse ett tag, och jag ser fram emot en höst där vi slipper tänka nämnvärt på vad som ska lagas om vardagskvällarna. Att veta att det finns flera bra rätter hemma att välja på, och att allt som behövs för dem finns hemma, är verkligen vardagslyx. Fast, ”lyx” ur ekonomisk synvinkel är det inte – jag är helt övertygad om att matkasse faktiskt spar pengar i längden. Inget går till spillo eller slängs efter att ha blivit för gammalt i kylen.

Vi kör på med en recension om veckans rätter;

Ugnsbakad lax med fänkål och saffran – Denna misslyckades vi med. När jag skulle laga var jag stressad och hittade inte saffranspåsen (det var Henke som packade upp och han var inte hemma så jag hade ingen koll) så istället använde jag råvarorna till mer traditionell lax och ris. Alltid en hit hos oss!

Kycklingwallenbergare med potatismos och ärtor – Detta var nog barnens favorit under veckan, och jag gillar att variera sedvanliga köttfärsen med kycklingvarianten. Detta kommer vi absolut göra igen.

Fredriks lammoussaka på tallrik – har jag redan skrivit om här.

Fetaosttoppad pasta med citron och kronärtskockor – Veckans vegetariska rätt var en pastarätt med fräscha smaker av fetaost och citron, och med min favorit kronärtskockor tilll. I vår familj mer för de vuxna smaklökarna dock.

Rödbetor med fläsk, valnötsströssel och rostad auberginekräm – Denna blev min favorit, för färgexplosionen med de grymt goda rödbetorna ihop med den salta fetaosten och fläsket. Barnen åt, men åt dem kompletterade vi med pasta.

Det var absolut en bra första vecka och vi kommer att köra på med just den kassen vi testade – Tastelines ekologiska matkasse. Det kommer att bli perfekt, och vi lär också nyttja möjligheten att beställa hem lite mat utan frakt ihop med leveransen av matkassen. Allt som underlättar vardagen är mer än välkommet!

I samarbete med Mathem.