En helt vegetarisk dag -några tips

Jag är så otroligt trött på att laga hemmaluncher på helgerna. Det känns mest som att vi precis fått undan frukosten när det är dags att tänka lunch, och både före och efter brukar det vara fullt ös både hemma och i diverse idrottshallar och så. Samtidigt vill jag ha fräscha alternativ, och det känns ibland svårt ihop med “snabbt och lätt”. Idag testade vi dock riktigt goda vegetariska biffar – Toscanska biffar från Hälsans kök. De innehåller körsbärstomater, mozzarella och basilika och var verkligen både goda och mättande! Vi åt dem ihop med matvete, och så gjorde jag en enkel tomatsalsa som sås.


Stella åt med god aptit, Max var något skeptisk. De har dock barnvänlig smak skulle jag säga, med sin milda ostsmak.   

På kvällen var vi hemma hos en kompisfamilj i Sjöstaden och fick en supergod indisk gryta med blomkål och zucchini. Lite lik den vi åt häromdagen som jag tipsade om men både godare och lyxigare med mer gott i, och med härligare tillbehör. Ni vet, fräsch bönsallad med kikärtor, persilja mm, god yoghurtsås, kryddade nötter (spiskummin och garam masala typ, tror jag), mango chutney och sånt. Perfekt söndagsmiddag!

Vegetariskt alltså. Det behöver inte vara så svårt – och riktigt gott blir det och det känns ju verkligen hur gott det gör inifrån och ut. Mer sånt.

Följ mig!

Mer läsning...
Två sjukt goda sallader