Om vardagsutmaningarna och att podda på en galet mysig husbåt

Vardagsreflektionen idag ligger i det här med vardagsmaten. Vi pausade matkassen den här veckan från det varannan-veckas-abonemang vi kört i några månader, med anledning av jul och lite andra planer och därmed tveksamhet inför att få allt lagat och uppätet. Vilket misstag, kan jag bara konstatera. Vi tappar det direkt! Dessutom är jag direkt usel att äta nu när jag är hemma. Jag kommer i osynk med mattider och det slutar med att jag äter alldeles för lite, framför allt om man tänker på att jag ammar. Frukosten blir till frunch och lunchen uteblir. Mellisarna är, om de alls existerar, helt utan kärlek.
Det finns gott om resurser för Meja dock, som nu är uppe i hela 4,8 kg och alltså ökat ett halvkilo på nio dagar och själv går jag ner i ungefär samma takt om inte ännu snabbare – men ändå. Jag märker att det låga intaget av vitaminer och mineraler påverkar mig, för det är det som blir problemet. Denna vecka har jag varit mycket själv med barnen och då har det blivit snabblösningar som köttbullar, blodpudding och allmänt skräpigt. Usch. Jag måste helt klart hitta bättre rutiner.

För övrigt får jag en smärre depression av att äta riktigt tråkig mat. Livet måste vara lite mer uppblandat med mat man blir lycklig av. Något lagat med mer omsorg och som äts med mer andakt, liksom. Var är guldkanten jag längtat efter under sista tredjedelen av graviditeten? Alldeles för sällan synlig, iallafall. Ytterligare förbättringspotential vill säga.

Igår däremot hade jag både en roligare kväll än den med vardagströttheten (jag vill inte se en enda Netflix-serie till!), och åt betydligt godare. Jag var nämligen på en husbåt i Pampas Marina och bjöds på supergod fisksoppa och härliga ostar, och så poddade vi. Husbåten var den mysigaste man kan tänka sig, där har värdarna Peter och Helena gjort ett fantastiskt jobb med härlig känsla. Så häftigt boende!

Poddandet var så himla roligt, det är verkligen en boost på alla sätt och vis. Igår spelade vi alltså in en intervju med Peter och Helena som är Freedomtravel, och vi pratade om deras resa med husbil i Europa i ett helt år. Så himla inspirerande och rolig resa! De är med andra ord våra första gäster, och det programmet kommer att sändas i januari. Ett måste att lyssna på för dig som gillar husbil eller att campa, och som är nyfiken på att åka längs med Europas vägar. Garanterat inspirerande!


Jag hade förstås Meja med mig, och hon var inte en jättestabil poddbebis… Hon skriker visserligen inte men igår tajmade hon in dagens vakentid på cirka 45 minuter just den tid då vi poddade, så det blev en del knorr och 2-veckors-”prat” i bakgrunden. Jag fick hålla mig undan långa stunder, men det gör visserligen inte så mycket eftersom jag har en sån eminent poddkollega i Annika som höll ställningarna.

För övrigt så tänker jag så himla mycket att jag gärna skulle åka utomlands för julfirande i år. Nu är det ju inte ett alternativ med en bebis som då kommer vara 3 veckor, men ändå. Idag har det gjorts julshopping i Sickla, imorgon måste det kompletteras (läs: för Max del påbörjas (!) ) på Nacka forum och dessutom har Max barnkalas på lördag och så behöver jag… phew. Det är inte så att jag har stressigt direkt i dessa föräldralediga tider, men jag vet inte jag. Jag skulle gärna vara utan tankarna på julklappar och fix helt och hållet. Och då har jag ändå nästan inget att göra med mat och annat som jag har lyxen att bara kunna njuta av när det väl är dags för helgdagarna. Bali. Har jag nämnt Bali?