Att uppmärksammas i (fin-) media och mina mål med bloggen; Sveriges bästa reseblogg?

Att resa-podden i Expressen

Det händer så himla mycket roligt runt bloggen och podden nu! Idag skrev Expressen Allt om resor om resebloggare och tipsade om vår podd; Att resa-podden. Det känns så otroligt kul! Vi fortsätter att få riktigt fin feedback och peppen att köra på är otroligt stor. Det är ett grymt kul format, jag får prata om det bästa jag vet, och jag får både sväva ut och tänka samtidigt som jag pratar och inspirera andra. För mig blir det både konkret om resande och filosofiskt – precis som jag vill ha det. Vi har så många olika ämnen relaterat resande och resmål som vi vill ta upp, jag och Annika, så det känns nästan frustrerande att inte släppa podden oftare än vi gör. Ska jag behöva vänta flera månader på att prata om det och det och det och det , liksom. Lyxproblem!
Att det är så vansinnigt roligt att göra vår podcast är egentligen ett uppnått mål i sig, men att det också verkligen inspirerar andra är givetvis jätteviktigt och roligt. Vi lägger förstås ner en del tid på den, så att vi också har fina samarbetspartners som vill vara med på tåget är en bonus.

Sveriges bästa reseblogg

Läs hela artikeln i Expressen här.

Podden är också ett sätt att ännu tydligare vara med i resebloggbranschen. Min blogg är inte renodlad mot resor, vilket är ett medvetet val. Förmodligen skulle jag ha fler resesamarbeten om jag helt nischade den mot resor, men jag tror att bloggen i nuvarande format med utrymme även för en del annat både är roligare för er att läsa och för mig att skriva. Jag ser resande som en livsstil mer än en hobby, så för mig finns inte att helt särskilja dem. Den jag är påverkar hur jag (och min familj) reser, och jag tror och hoppas att det gör mig och det jag skriver om resor ännu mer trovärdigt. Kanske kan du bättre se direkt vilka resor och aktiviteter som skulle passa dig och ditt resesällskap genom att till viss del känna mig.
Fast samtidigt har jag mål. Jag älskar att många läser här och inspireras, och jag gillar att ha vissa samarbeten – framför allt sådana som inte bara jag utan även min familj kan tycka att är roliga.

Sveriges bästa reseblogg

Idag har Travelmarket släppt 10 finalister i en tävling om Sveriges bästa reseblogg. Det är en helt objektiv jury som utsett finalisterna, och jag är otroligt glad och stolt över att jag finns bland dem. Att de anser min blogg vara en av Sveriges 10 bästa resebloggar är ett av de bästa kvitton jag fått hittills på att jag gör rätt, och att min blogg är en reseblogg att räkna med. En livsstilsblogg med fokus på resor, och med inlägg om ett aktivt liv med guldkant.


Såhär skrev Travelmarket om sin tävling: Resebloggar är fantastiska informationskällor och fungerar som inspiration till kommande resor. De personliga råden man hittar på resebloggar är ofta bättre och mer relevanta än råden du hittar i medierna och i guideböcker.
Vi vill vara med och stötta resebloggandet i Sverige och målet med denna tävling är att skapa mer uppmärksamhet kring resebloggande och belysa de bästa resebloggarna i Sverige.

Det är hedrande att anses vara en av dem – de 10 bästa resebloggarna i Sverige även om en sådan titel inte är mitt mål egentligen. Under 2016 kommer jag däremot fokusera vidare på reseinläggen och posta fler fina bilder.

Så med det sagt – Tack för att just du läser här! Har du någon feedback eller önskemål om ämnen eller annat så säg gärna till.