Att inleda Peace & Love 2016 – Välkommen tillbaka och tack Borlänge!

Min kärlek till Peace & Love alltså. Så stor! Så sorgen när festivalen för några år sedan gick i konkurs var massiv, och tomheten riktigt stor. Det kan låta trivialt – en festival? liksom, men just så är det. Att inleda semestern med en härlig festivalhelg i min gamla hemstad Borlänge, som vi gjorde år efter år, var så otroligt rätt. Grym musik, umgänge med alla närmaste vännerna och häng med gamla bekanta – det blir ju riktig ”hemvändar”-känsla förstås – under festliga former i en ljus sommarnatt… Åh!
(Jag skrev en krönika om det efter konkursen 2013 – läs den här)

Förra året smögs en ny festival igång, men då missade vi då vi var i Grekland, så i år har vår pepp varit extra stor. Det är absolut inte i närheten av samma storlek som innan det platta fallet, och givetvis är artisterna inte de stora som då – men det lilla småskaliga är på flera sätt bättre. De bästa Peace&Love-åren var innan festivalen blev sådär stor som Sveriges största, och man gick omkring i stan och upplevde banden på olika scener mitt bland husen. Känslan i det alltså!
Nu är dock festivalen enbart på det område där de största scenerna var de sista åren, i Folkets park, men känslan är ändå härlig. Peace & Love är en festival med besökare från flera generationer och med glädje i luften. Välkommen tillbaka! Tack Borlänge!

Igår var det några band som lockade för mig med barnen tidigt på programmet, så jag tog med dem in på seneftermiddagen. Vi såg Mando Diaos förre frontfigur Gustaf Norén sjunga gamla folkvisor från ”sitt vardagsrum” och kusin var med på scen ihop med showskolan, följt av Den svenska björnstammen med några av barnen kända hits och så Darin. Möjligen var de mer intresserade av att äta hamburgare i gräset, titta på folk och köpa chokladdrypande munkar – men om det är deras festivalstämning är ju det härligt. Otroligt mysigt tyckte jag iallafall!

img_5041.jpg

Någon timme senare kom Henke, nu utcheckad för semester (Tjoho och yippie!) och vi åt middag innan vi cyklade tillbaka till stan för festival i vuxenanda och den där festivalkänslan och sommarnatten och det. Elliphant, Hanna Järver, Melissa Horn, Miriam Bryant – eller var det kanske mest häng i tälten i närheten… Well.

Peace & Love 2016

Sa jag välkommen tillbaka och tack? Peace & Love 2016!